Jak vybrat dětské povlečení? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 6. května 2024

Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav

Jak vybrat dětské povlečení?

 (MIONET s.r.o.)

Blíží se ten velký den, kdy se váš drobeček zase posune o krok dál? Vymění brzy dětskou postýlku za velkou postel, která ho bude provázet několik dalších let? Možná se toho okamžiku bojíte vy i dítko. Je to velký krok do neznáma, tak co ho trochu zpříjemnit?

Uspávání dětí je někdy náročné

Asi každý rodič už to několikrát zažil. Uložíte dítě do postele, sednete si vedle něj na křesílko nebo kraj postele, vyprávíte mu pohádku a čekáte, až konečně usně. Když už se vám zdá, že spí, potichu se zvednete a odcházíte. Ticho naruší otázka, kam jdete.

I když se zdálo, že dítě tvrdě spí, opak je pravdou. I sebemenší zašustění ho probudí a vás vrátí zpět na místo, kde jste seděli. Jste unavení, možná i zlámaní z toho, jak tam jen tak sedíte, ale dítě ne a ne usnout. A to má zatemněná okna, v místnosti je vyvětráno, možná se mu i na stropě honí hvězdičky.

Povlečení vybírejte s dítětem

Víte, že by vám mohlo pomoci dobře vybrané dětské povlečení, které bude mít třeba motiv oblíbeného pohádkového hrdiny? Děťátko se nebude cítit tak samo a časem třeba usne i bez vaší přítomnosti. Jak takové povlečení ale vybrat? Jen na motivu přece nezáleží. Nebo ano?

Motiv by si mělo vybrat samotné dítě

I když design povlečení není tím nejdůležitějším parametrem, v případě dětí ho rozhodně nepodceňujte. Klidně by se mohlo stát, že se dítku nebude líbit a z postýlky za vámi bude noc co noc opakovaně chodit.

Mnohem lepším řešením je pustit se do výběru povlečení spolu s dítětem. Zeptejte se ho, jakou barvu povlečení by rádo, zda má mít nějaký speciální motiv. Pokud to aspoň trochu půjde, snažte se mu vyhovět.

Pozor si dejte i na materiál

Nejdůležitější parametr. Povlečení je v těsném kontaktu s pokožkou dítěte, takže musí být ušito ze zdravotně nezávadného materiálu, který mohou používat i děti. Jaký materiál se hodí i pro citlivou dětskou pokožku?

  • Klasikou je bavlna, která je savá, prodyšná, odvádí od těla pot a pohladí po těle. Snese i vysoké teploty praní a žehlení, které zničí nejrůznější bakterie a roztoče.
  • Z bavlny je i krepové povlečení, které se nežehlí. V pravidelných pruzích se střídá jemná a zvrásněná část, zachovalo si všechny přednosti bavlny.
  • Na chladné dny a noci se hodí flanelové povlečení, které příjemně zahřeje. Vyrábí se z vysoce kvalitní a hladké 100% česané bavlny o vysoké gramáži, je hebké a hřejivé. Když se o něj budete dobře starat, potěší vás i dlouhou životnosti a stálostí barev.

Jak velké povlečení vybrat?

Ano, i na výběru rozměrů u povlečení pro děti záleží. Odvíjí se od velikosti polštáře a peřinky. Zatímco do dětské postýlky nejčastěji pořizujeme povlečení s rozměrem 90 x 120 cm pro peřinu a 40 x 60 cm pro polštář, případně 140 x 90 pro peřinku, do velké postele už pořizujeme klasické povlečení pro dospělé. To má standardní rozměry 140 x 200 cm pro peřinu a 70 x 90 cm pro polštář.

Víte, že i mezi dětmi se postupem času najdou dlouháni, kteří potřebují prodlouženou délku povlečení?

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.