Úchvatný jahodový úplněk na Šumavě: BAREVNÁ PROMĚNA MIZEJÍCÍ LUNY | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Úchvatný jahodový úplněk na Šumavě: BAREVNÁ PROMĚNA MIZEJÍCÍ LUNY

Lukáš Gallo zachytil změny barev na zapadajícím Měsíci.
Lukáš Gallo zachytil změny barev na zapadajícím Měsíci. (Foto pro Aha! – Lukáš Gallo)

Pozoruhodný snímek zapadajícího obřího Měsíce zachytil na Šumavě fotograf Lukáš Gallo. Poskládal ho z pěti fotografií. Nebeské divadlo trvalo pouhých deset minut, pak červený koláč zapadl za obzor.

Gallo fotil Měsíc na vrcholu Luzného na německé straně Šumavy, kam před pár dny vyrazil v noci s dalším fotografem. „Vůbec jsem nespal. Vyrazili jsme o půlnoci, přijeli kolem půl druhé a přes hodinu stoupali nahoru do kopce. Přišli jsme akorát. Po třetí hodině ta podívaná vypukla. Zmáčkl jsem pět snímků po dvou minutách ze stejného místa a bylo po všem,“ řekl fotograf.

Lukáš Gallo

Hra barev

Původně přitom chtěli fotit východ slunce. Kvůli velkému Měsíci, který byl těsně před úplňkem, se rozhodli vyrazit dříve. A vyplatilo se. „Chtěl jsem zachytit fáze zapadání Měsíce a jeho barevnou proměnu. Když je vysoko na obloze, je žlutý, když jde níž, zbarví se do oranžova. A když zapadá, zčervená, jako by zhasínal,“ popsal fotograf.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.