Drzí zloději vyrabovali plantáž: Velká jahodová loupež! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Drzí zloději vyrabovali plantáž: Velká jahodová loupež!

Zloději vzali jahodárnu útokem, ukradli polovinu úrody.
Zloději vzali jahodárnu útokem, ukradli polovinu úrody. (Foto Aha! – Romana Vébrová, ara)

Nepříjemné překvapení čekalo na majitele jahodové plantáže u Staňkova na Domažlicku. Drzí zloději mu přes noc ukradli úrodu červených pochoutek a zmizeli. Pátrá po nich policie.

Čerstvě zahájený samosběr sladkých plodů si chmatáci vysvětlili po svém. Cizí ovoce prostě z úterka na středu ukradli. „Nenechavci se občas objeví, ale tohle musela být nějaká skupina lidí,“ řekl Aha! majitel jahodárny, který přišel o značnou část úrody. „Vybrali zralé jahody, jako při normálním sběru. Je to pro nás velmi nepříjemná situace,“ povzdechl si se smutkem pěstitel.

Pomůžou fotopasti?

Zlodějnu ohlásil na policii, která se případem zabývá. „Neznámý pachatel odcizil celkem 300 kilogramů zralých plodů jahod, způsobil tak škodu 21 tisíc Kč,“ potvrdila policejní mluvčí Barbora Šmaterová. Lumpové ovšem určitě ani ve snu nepočítali s tím, že v okolí plantáže jsou nainstalované fotopasti. Strážci zákona tak mají při pátrání po zlodějské bandě z čeho vycházet. „Budu rád, když si podobní lidé pro příště nechají zajít chuť. Nebo ať klidně přijdou na samosběr. Ale v normálním čase jako ostatní a natrhané jahody si také zaplatí,“ dodal majitel jahodárny.

Není to poprvé

S nepoctivci se jahodář již setkal. „Doneslo se mi, že tady poblíž u jednoho stánku prodávali nějací lidé jahody, které vydávali za ty od nás. To ale nebyla pravda. Stejně tak, když u stánků prodejci nabízí polské jahody, které vydávají za ty české,“ popisuje podnikatel. Takové jednání podle něj poškozuje nejenom zákazníky, ale i české pěstitele.



Přečtěte si
Jan Kocián
11. 6. 2022 • 14:30

Kradou, ale nelžou... pokud budou zloději zájemcům tvrdit, že jde o jahody z renomované plantáže.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.