Vyšetřování tragédie potrvá měsíce: Vybralo se přes 360 tisíc | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Vyšetřování tragédie potrvá měsíce: Vybralo se přes 360 tisíc

Vyšetřovatelé hledají příčinu neštěstí.
Vyšetřovatelé hledají příčinu neštěstí. (Foto: Alexandr Malachovský)

Město se pomalu vzpamatovává ze středečního tragického požáru v Alzheimer-centru v Roztokách u Prahy. Hasiči oznámili ukončení zásahu a na řadu přichází vyšetřování příčin. Policisté řeší s majiteli fungování centra, na kloub tragédii se ale jen tak nedostanou. Klientům přispěli lidé statisíce.

„Vyšetřování příčin může trvat i několik měsíců. Komunikujeme se všemi zúčastněnými a bude třeba zpracovat řadu znaleckých posudků,“ sdělila pro Aha! mluvčí středočeské policie Vlasta Suchánková. S informacemi z místa již pracují odborníci. Povoláni museli být i speciálně cvičení psi. Pokud by se potvrdila prvotní teorie o trestném činu obecného ohrožení z nedbalosti, pachateli by hrozilo až osmileté vězení.

Vlna solidarity

Téměř polovina klientů převezených do nemocnice již našla náhradní ubytování, zbylí se do něj budou přesouvat v následujících dnech. „Nabídku volných kapacit máme od kolegů z celé republiky,“ řekl člen správní rady vyhořelého centra Radek Žádník. Na potřeby seniorů a náhradní bydlení byla vypsána sbírka, kam za dva dny přišlo přes 360 tisíc. „Moc děkujeme. Solidarita lidí v Česku je úžasná,“ dodal Žádník.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.