Silnici zatarasilo 20 stromů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Silnici zatarasilo 20 stromů!

Stromy popadaly ve velkém především ve středních Čechách.
Stromy popadaly ve velkém především ve středních Čechách. (Foto HZS)

Tropické teploty vystřídaly bouřky. Ve velkém v sobotu vpodvečer řádily především ve středních Čechách. U Mníšku pod Brdy kvůli mohutné průtrži mračen dokonce popadalo 20 stromů.

Stalo se tak na úseku zhruba jednoho kilometru. „Teď není v silách lesáků a správy silnic to odklidit, bude to tedy uzavřené do pondělí,“ řekla včera policejní mluvčí Michaela Richterová. Hasiči vyjížděli také na Benešovsko, Příbramsko a dálnici D4.

Bouřky potrápily i pražské Letiště Václava Havla. „Odbavení letů bylo pozastaveno krátce před 13:15 a trvalo zhruba půl hodiny.“ uvedla mluvčí letiště Eva Krejčí s tím, že výrazně se to dotklo pouze letu z Londýna do Prahy. Letadlo bylo odkloněno do Drážďan.

Požár vypukl v těžko dostupném terénu.

Oheň se rozhořel u Pravčické brány

Plameny vyšlehly včera ráno v lese u Hřenska nedaleko Pravčické brány. Bojovalo s nimi 26 jednotek hasičů. Proč začalo hořet, se zatím neví. „Pravděpodobný je lidský faktor,“ myslí si mluvčí Správy Národního parku České Švýcarsko Tomáš Salov. Vpodvečer museli hasiči kvůli novému ohnisku povolat armádu a evakuovat turisty ze soutěsek.

Přečtěte si
Jan Kocián
25. 7. 2022 • 15:40

ČHMÚ si připsal správnou výstrahu, protože je prý přípustné vydat žlutou výstrahu s tím, že se bude dodatečně upravovat na oranžovou, a pořád se bude moci hovořit o dobré výstraze... což je samozřejmě blbost... ale ČHMÚ si to takhle odsouhlasil, takže platí blbost a lež ČHMÚ... lež, že skoro všechny výstrahy jsou správné.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.