Dvě čtyřicátnice si plní dětský sen: Hrají si na princezny | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Dvě čtyřicátnice si plní dětský sen: Hrají si na princezny

S fotografkou Lucií a vizážistkou na zámeckých schodech.
S fotografkou Lucií a vizážistkou na zámeckých schodech. (Foto Aha! – Jana Gartnerová)

Šaty s vlečkou stříbrem vyšívané, ale princezna to není, jasný pane. Tento filmový slogan se rozhodly nyní naplnit dvě čtyřicátnice ze severní Moravy. A šly do toho po hlavě. Dokonce si pronajaly i část zámku v Karviné. Aby se aspoň na chvilku staly princeznami...

„Dokud ještě vypadáme k světu,“ podotkly se smíchem Andrea Skupień (43) z Jablunkova a Eva Škorníková (39) z Třince. Vzaly to z gruntu a šaty si sehnaly z doby Marie Terezie. Jaké to je, soukat se do spodniček, utahovat korzet, nechat se učesat a pak kráčet po červeném koberci a v zrcadlech sledovat svůj odraz s pocitem, že jsem krásná? „Povznášející,“ shodly se. Vyzkoušely si i pukrle či výrazy královen před poddanými.

Možná jsem spíš královna, přemítala Andrea v zelených šatech.

Dětmi do důchodu

Když v člověku zůstane trochu dětské duše, může si hrát až do důchodu. „Ano, naše mámy si hrají a my s nimi,“ řekly nadšeně dcery princezen Tia (11), Eliza (14) a Kristýna (11), zatímco testovaly, komu se šaty roztočí nejvíc. Chyběl už jen princ na bílém koni. „V mém životě už jeden přijel, nechal mi dvě skvělé děti a zase odjel. Takže teď vyhlížím druhého,“ poznamenala s nadsázkou paní Eva, profesí kadeřnice.

Křehkost vs. síla

Podle učitelky anglického jazyka Andrey žena nikdy nepřestává být princeznou.„Křehkost a krása k ní patří. A muž by měl být ten silný, který ji ochrání. Tak to platí po staletí a mělo by to tak zůstat,“ zmínila Andrea Skupień.

Eva v šatech v barvě bílé a bordó s předním šněrováním.

Touha duše

Aby si ženy uchovaly vzpomínky na svoje chvilkové kralování, nechyběla ani fotografka. „Není to poprvé, kdy fotím lidi, kteří si plní své dávné sny. Třeba setkání s vlky nebo jízdu zasněženou krajinou na koni. Z fotek připravím výstavu pod názvem Touha duše,“ řekla Aha! fotografka Lucie Brychcyová.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.