Řidič (19) na Trutnovsku nezvládl rychlost: Smetl rodiče s kojencem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Řidič (19) na Trutnovsku nezvládl rychlost: Smetl rodiče s kojencem!

Auto s rozbitým čelním sklem zůstalo na boku.
Auto s rozbitým čelním sklem zůstalo na boku.  (Foto Policie ČR)

Z odpolední procházky kolem lesa se ve čtvrtek nevrátili domů rodiče (25, 26) z Trutnovska ani jejich synek, kterému není ještě ani rok. Skončili v nemocnici poté, co je smetl ze silnice řidič (19) volkswagenu.

Nehoda se stala ve čtvrtek po 15. hodině mezi Bílou Třemešnou a Třebihoští. Mladému šoférovi s minimem zkušeností za volantem se vymstila rychlá jízda do pravotočivé zatáčky ve stoupání. Asfaltová silnice 3. třídy byla navíc příliš úzká. Auto dostalo smyk, vyjelo vpravo mimo vozovku, kde narazilo do ženy, muže a kočárku s dítětem. „Pak najelo na vyvýšený břeh a dopadlo zpět na silnici,“ popsala hrůzostrašně vyhlížející karambol policistka Iva Kormošová.

Zdrcená babička

Rodiče dítěte odvezly do nemocnice sanitky a pro kojence přiletěl záchranářský vrtulník. „Maminka je polámaná, syn také, ale vnouček je snad v pořádku. Ještě teď se z toho klepu,“ postěžovala si po nehodě babička rodiny na sociální síti. Na to, jak byl náraz silný, dopadli všichni tři ještě dobře. „Vyvázli pouze s pohmožděninami,“ sdělil mluvčí záchranky Ivo Novák. Bez alkoholu Ve špitále skončil s lehkým poraněním i řidič a jeho nezletilá spolujezdkyně. Požití alkoholu před jízdou vyloučili policisté u motoristy provedenou dechovou zkouškou.

Desítky tisíc

Podle odhadu policistů je škoda na automobilu 35 tisíc korun a na kočárku další 2 tisíce. Přesné příčiny nehody jsou předmětem dalšího vyšetřování.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.