Objížďky kvůli rekonstrukci mostu v Bernově na Karlovarsku: Řidiči najezdí o 20 km více! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Objížďky kvůli rekonstrukci mostu v Bernově na Karlovarsku: Řidiči najezdí o 20 km více!

Foto Aha! – K. Moravcová, infografika Aha!
Foto Aha! – K. Moravcová, infografika Aha! (Foto Aha! – K. Moravcová, infografika Aha!)

Řidičům na Karlovarsku se nyní kvůli opravě mostu v Bernově protáhne cesta o 20 kilometrů. Zavřená je totiž silnice z Nejdku na Šindelovou.

V Nejdku se nachází továrna na výrobu automobilových součástek. Fabrika je jednou z největších na Karlovarsku. Denně do ní dojíždí stovka lidí z okolních obcí, jako je Rotava nebo Šindelová. „Chápeme, že se most musí opravit, ale jeho uzavření zkomplikovalo mnoha lidem život. Při dnešních cenách nafty musí vyrazit na objížďky, které vedou buď přes Tatrovice, nebo přes horskou Přebuz. Každá z objížděk je dlouhá víc než 20 kilometrů,“ říká starosta Rotavy Michal Červenka. Silnice přes Přebuz je navíc úzká, obtížně sjízdná a troufnou si na ni jen zkušení řidiči.

Rekonstrukci mostu řídí Krajská správa údržby silnic Karlovarského kraje (KSÚSK). „Komplikace nás mrzí. Původně se měla opravovat pouze jedna polovina mostu, průjezd by tak byl možný po druhé straně. Jenže když jsme stavbu zahájili, zjistili jsme, že je v havarijním stavu celý most. Vymyslet jinou objízdnou trasu se nám bohužel nepodařilo,“ reaguje na výtky ředitel KSÚSK Jiří Šlachta.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.