Barrandovský most: Řidiči, pozor, zácpy startují! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 10. května 2024

Svátek slaví Blažena, zítra Svatava

Barrandovský most: Řidiči, pozor, zácpy startují!

Práce na Barrandovském mostu mají skončit až v roce 2025.
Práce na Barrandovském mostu mají skončit až v roce 2025. (Foto Aha! – D. Malík)

Roky oprav čekají Barrandovský most, jenž normálně využívá na 140 tisíc aut denně. Jejich řidiči teď budou muset jezdit objížďkami, kolaps dopravy očekávají experti po celé metropoli. Na jižní část mostu už zítra vtrhnou stavbaři.

Až 110 dnů oprav za asi 10 milionů korun čeká v této etapě jižní část soumostí Barrandovského mostu, začít má 15. května. Už zítra ráno tu ale silničáři začnou s rozšířením sjezdu na Modřanskou ulici o jeden jízdní pruh, skončit by měli 1. května. Všechny jízdní pruhy upraví tak, že pravý pruh v celé své délce 40 metrů bude vyhrazen pro odbočení směrem do Braníku, levý s následným rozdvojením bude určen pro odbočení do Modřan. Posune se pravé svodidlo a upraví dopravní značení.

Přes Prahu jeďte tudy

Řidiči mají k dispozici objízdné trasy přes jižní část Pražského okruhu či kolem Lihovaru. Při cestě na východ by pak měli ze Strakonické využít vnější okruh. Ve směru na sever lze přejet až Palackého most, na jihu Radotínský most na Pražském okruhu či most Závodu míru umístěný 13 km jižně od centra metropole.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.