Nedorozumění kvůli Savarinu a Slovanské epopeji: Přestavba za miliardy nebude | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Nedorozumění kvůli Savarinu a Slovanské epopeji: Přestavba za miliardy nebude

﷯Takový je historický palác dnes...
﷯Takový je historický palác dnes... (Foto Crestyl, ara)

Šok způsobila zpráva o zamítnutí přestavby historického paláce Savarin na Václavském náměstí, v němž bude umístěna Slovanská epopej Alfonse Muchy (1860 – 1939). K projektu za 10 miliard nakonec přece jen dojde. Ministerští úředníci totiž zamítli starý návrh.

Včerejší tragikomedie kolem zamítnutí miliardového projektu se nakonec vyjasnila. „Vydali jsme stanovisko v rámci stavebního řízení k návrhu, u něhož jsme o to byli požádáni,“ sdělila mluvčí ministerstva kultury Petra Hrušová. Že byl tento návrh pět let starý a pozdější úprava už s výhradami památkářů počítala, zřejmě nevadilo.

Upravený projekt z pera slavného britského architekta Thomase Heatherwicka byl vypracován o dva roky později a má posvěcení i z Národního památkového úřadu. „S novým návrhem je ministerstvo kultury seznámeno a je připraveno jej podpořit,“ dodala Petra Hrušová. Kde přesně došlo ke komunikačnímu šumu, není jasné. Nakonec má ale přestavba za deset miliard zelenou.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.