SNADNÝ NÁKUP: Prodejna bez prodavaček! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

SNADNÝ NÁKUP: Prodejna bez prodavaček!

Dveře se otevřou a může vybírat zboží.
Dveře se otevřou a může vybírat zboží. (Foto Aha! – K. Kopáč, V. Hradská)

První nákup potravin bez prodavaček v Česku si zákazníci mohli vyzkoušet ve středu večer v Strakonicích. Aha! novinku označovanou za prodej budoucnosti prověřilo. Co na to první zákazníci?

V tuzemsku s novinkou přišel družstevní řetězec COOP, první prodejnu tohoto druhu zřídil v centru Strakonic. Přes den běžný obchod přechází po odchodu prodavaček na samoobslužný režim. Jak postupovat, radí zákazníkům u vchodu velká tabule s návodem. S ohledem na nutnost bankovní identity je služba určena jen pro zákazníky starší 18 let.

Stažená aplikace nám vygenerovala QR kód, díky kterému jsme mohli do prodejny vstoupit. V regálech bylo vyrovnané zboží, k dispozici bylo i čerstvé pečivo. Uzavřen zůstal pouze pult s lahůdkami a uzeninami. Nakoupili jsme bez problémů, stejně jako jeden z prvních zákazníků Miloš Prokýšek (41), který kvůli novince přijel z Písku. „Slyšel jsem o tom a hned jsem si to chtěl vyzkoušet. Pracuji jako ajťák na Jihočeské univerzitě, tak mě to zajímalo. S přihlášením jsem neměl problém, s bankovní identitou pracuji často,“ řekl při nákupu. „Bylo by fajn, kdyby to bylo i v Písku co nejdříve,“ dodal.

Zákazník Miloš: Kéž by byla i u nás!

PRO A PROTI

■ Pro lidi v menších městech znamená zkvalitnění služeb. Možnost nákupu 24 hodin denně běžně nemají. Takhle si mohou nakoupit třeba ti, kteří se z práce vracejí až pozdě večer. Nákup také probíhá v klidu, bez čekání a front, což ušetří čas.

■ Nevýhodou je, že pro nákup zákazníci musejí mít internetové bankovnictví a prostřednictvím bankovní identity ověřit svou totožnost. Některé banky, například Fio, ještě nejsou se systémem kompatibilní. To by se však dle provozovatelů mělo do konce roku změnit.

Víte, že...

...lepší je stáhnout si aplikaci Contio do mobilu předem? Při prověřování bankovní identity je nutné zadat identifikační jméno nebo číslo, a to si každý nemusí pamatovat.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.