Mladí Ukrajinci šli ze svatby přímo na frontu: Když zemřeme, tak spolu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Mladí Ukrajinci šli ze svatby přímo na frontu: Když zemřeme, tak spolu!

Svatba se odehrála v krásném kostele.
Svatba se odehrála v krásném kostele. (Foto Instagram)

Když Rusko napadlo jejich zemi, rozhodli se mladí Ukrajinci Jaryna Arijevová (21) a Svatoslav Fursin (24) přesunout původně na 6. května naplánovanou svatbu, aby se na frontu mohli vydat spolu už jako manželé.

Své »ano« si řekli ve čtvrtek v pravoslavném kyjevském Chrámu svatého Michala. „Měli jsme pro oslavu vyhlédnutou přájemnou restauraci s verandou nad řekou Dněpr,“ říká Jaryna. Dnes už ale na svatební veselí nemyslí, oba ihned po slibu nafasovali útočné pušky Kalašnikov AK-47, aby mohli bránit svoji zemi.

Nejistá budoucnost

„Rozhodli jsme se rychle, sotva se poprvé v Kyjevě rozezvučely sirény. I když to byl nejkrásnější den mého života, bylo to děsivé. Vyšli jsme před kostel a zase jsme slyšeli tu kvílivou předzvěst bombardování,“ řekla Jaryna zpravodaji CNN. Potkali se v roce 2019 na demonstraci a nyní, po vpádu putinovských hord do jejich vlasti, nevědí, jak dlouhá budoucnost je ve válce čeká. „Jdeme na frontu ruku v ruce. Možná, že zemřeme, ale když to bude náš osud, zemřeme vedle sebe jako zamilovaní manželé,“ zakončila dívka.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.