Zvrhlá svatba v mexickém kostele: Nacista se ženil na výročí Hitlera | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Zvrhlá svatba v mexickém kostele: Nacista se ženil na výročí Hitlera

Tradiční manželský polibek na netradiční veselce.
Tradiční manželský polibek na netradiční veselce. (Foto Profimedia.cz, Twitter)

Z kostela vychází právě oddaní novomanželé, svatební hosté jásají a hází na ně plátky růží, nevěsta má sněhobílé šaty, ženich spokojený výraz... Běžná svatba, řeklo by se. To by ale novopečený manžílek nesměl mít na sobě nacistickou uniformu!

Bizarní veselku, která se koncem dubna konala v mexickém státě Tlaxcala, si vystrojili jistá Josefina a Fernando, státní úředník a zapálený národní socialista (jejich příjmení zdroje neuvádí). Když se u oltáře políbili, ženichovi se na límci leskly runy jednotek SS (Schutzstaffel), které vznikly v roce 1925 a fungovaly jako osobní stráž Adolfa Hitlera (†56), tehdejšího šéfa Národně socialistické německé demokratické strany (NSDAP). Uniformy s hákovým křížem ale mělo i několik dalších svatebčanů a obří svastika nechyběla ani na volkswagenu s maskáčovým vzorem, u něhož si taky zapózovali.

Svatebčané jásají, nácek Fernando se směje

Datum veselky si zvrhlí milenci taky nezvolili náhodou – 29. dubna totiž uplynulo 77 let od svatby Hitlera s Evou Braunovou (†33)! „Vím, že pro mnoho lidí je Hitler synonymem pro genocidu a považují ho za symbol rasismu a násilí. Jsou ale špatně informovaní,“ blekotal zcestně zapálený nácek, který prý i děti pojmenuje po největších nacistech a na jejich křtiny půjde v uniformě SS. „Slovo nacista je hollywoodský výmysl,“ sypal ze sebe další nesmysly.

Hákový kříž nechyběl ani na maskáčovém VW Brouk.

Neúcta ke smrti 6 milionů

Židů Proti bizarní veselce se už ohradilo Wiesenthalovo centrum pro Latinskou Ameriku. „Naše instituce důrazně odsuzuje překrucování a bagatelizaci památky šesti milionů židovských bratrů a sester zavražděných během holocaustu a pohrdání ze strany těch, kteří popírají nebo falšují historii, stejně jako všech, kteří se na této opovrženíhodné neúctě podílejí,“ vzkázala vedoucí centra Ariel Gelblungová, která doufá, že mexické úřady zakročí.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.