Smutná studie: 6 z 10 bez mobilu nevydrží ani den! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Smutná studie: 6 z 10 bez mobilu nevydrží ani den!

Pro polovinu dotázaných představuje ztráta mobilu větší stres, než kdyby přišli o kreditku či klíče od auta.
Pro polovinu dotázaných představuje ztráta mobilu větší stres, než kdyby přišli o kreditku či klíče od auta. (Foto scom)

Ani ne tak šokující jako spíš smutné výsledky přinesl poslední průzkum společností HMD Global, což je majitel značky Nokia, ohledně závislosti na mobilních telefonech. Bez nich totiž podle výsledků nedáme už ani ránu a jen pohled na vybíjející baterii nám přivozuje stavy skutečné úzkosti!

Ve výzkumu na vzorku dvou tisíc uživatelů sice jen 3 z 10 lidí odpověděli, že je pro ně nepředstavitelné (teoreticky) opustit domov bez telefonu, prakticky všichni si jej ale beztak berou. A pak je na něm naprosto závislí. Největší paradox? Hned 260 dotázaných (tedy 13 %) přiznalo, že by bez mobilní navigace ani nenašlo cestu do práce, každý třetí se dokonce tak spoléhá na mobil, že v ruce nikdy nedržel papírovou mapu!

Šest z deseti se pak vyjádřilo jasně: Bez mobilu bychom nevydrželi ani den! Taková závislost má vliv i na psychiku člověka: Každý osmý dotázaný odpověděl, že při vybíjení baterie pociťuje úzkost. Pro 55 % respondentů představuje vybitý telefon skutečnou noční můru...

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.