Celou rodinu a psa v Opavě udusil plyn: Plyšáci a svíčky pro Nikolku (†9) | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 10. května 2024

Svátek slaví Blažena, zítra Svatava

Celou rodinu a psa v Opavě udusil plyn: Plyšáci a svíčky pro Nikolku (†9)

Lidé chodí před dům pokládat plyšáky a zapalovat svíčky.
Lidé chodí před dům pokládat plyšáky a zapalovat svíčky. (Foto Aha! – Karel Janeček)

Už jenom ve vzpomínkách nejbližších, sousedů a kamarádů žije školačka Nikolka (†9). Ta se spolu s mámou Lucií (†46) a nevlastním tátou Tomášem (†56) otrávila Opavě oxidem uhelnatým. Uhynul i pes Bertíček (†10 měsíců), které hlídala sousedce.

Poslední rozloučení se ještě nekonalo, bude až po pitvě. „Pohřeb by měla vypravit starší sestra Nikoly,“ řekla Aha jedna ze sousedek zemřelých. Před dům nosí dospělí i děti jako vzpomínku hračky a zapalují svíčky.

„Všichni jsou tu z toho špatní, trojnásobná smrt, hrůza a děs. Vždyť ta malá Nikča nikomu nikdy nic zlého neudělala, za co její rodinu osud trestal,“ plákala jedna ze sousedek. Rodinu zabil plyn v noci na sobotu. Unikal z průtokového ohřívače vody. „Hlídali mi jezevčíka Bertíčka. Neotevírali, mobily jim uvnitř zvonily. To už byli mrtví,“ řekla sousedka Lenka Krejčí. Ta zavolala policii, záchranku i hasiče. Pomoc už však přišla pozdě.

Víte, že...

...podle prvotního průzkumu hasičů nebyl uvnitř bytu nainstalován detektor na oxid uhelnatý?

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.