Skutečný maxipes Fík! Štěně má 2 m a 82 kg | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Skutečný maxipes Fík! Štěně má 2 m a 82 kg

Appa na zadních je už dnes vyšší než dveře.
Appa na zadních je už dnes vyšší než dveře. (ARA)

Je to tak, maxipes Fík žije! Vypadá sice trochu jinak než ten z české kreslené pohádky, není bernardýn, ale pokud jde o výšku a váhu, nijak si s ním nezadá. Žije v Alabamě a jmenuje se Appa.

Appa je vlastně pořád štěně, je mu jen 13 měsíců, takže by měl ještě poporůst. Jeho majitel s ním žije v americké Alabamě (své jméno neuvádí) a podle něj už Appa váží 82 kilo! Aktuální velikost neměřil metrem, ale demonstroval ji srovnáním na videu.

Appa na zadních je už dnes vyšší než dveře.

„Uděláte si lepší představu takhle přede dveřmi?“ zeptal se poté, co se Appa postavil na zadní, aby dosáhl na nabízený pamlsek. Pokud mají dveře odhadem kolem dvou metrů, Appa měl čumák ještě o pár centimetrů výš! „To je kůň, nebo medvěd?!“ dotazoval se ihned jeden z uživatelů. „Spíš dinosaurus,“ opravil ho další návštěvník. „Měl bych pochyby, kdo z nich je pán a kdo mazlíček,“ rýpl si jiný fanoušek. A další komentáře se hrnuly po tisících!

Je to alabaj

Je to opravdu pes, středoasijský pastevecký pes, známý pod kratším názvem alabaj. Podle statistik by měl měřit do 65 cm a vážit do 50 kg, ale s tím si Appu zjevně hlavu moc nedělá. Plemeno vyšlechtili kočovníci ve Střední Asii, aby chránilo jejich stáda před vlky a medvědy. Jenže kočovníci postupně vymizeli a plemeno se podařilo zachránit jen díky několika málo chovatelům. Alabaj dobře snáší drsné podmínky i velkou zimu.

Není to sice žádný mazel, který by se k vám od rána do večera tulil, ale je věrný a spolehlivý. Appu se ke svému americkému páníčkovi dostal z Libanonu a ten se nám určitě bude průběžně chlubit, jak moc bude jeho »štěňátko« dál růst.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.