Zdrcená pejskařka z Ústí nad Labem: Otrávili mi fenku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zdrcená pejskařka z Ústí nad Labem: Otrávili mi fenku!

Fenka zřejmě při venčení požila jedovatou návnadu.
Fenka zřejmě při venčení požila jedovatou návnadu. (Foto Aha! – Michal Israel Volf, Pavlína Poláková, Pavel Vokrouhlík)

Těžké chvíle prožívá pejskařka Pavlína Poláková z Ústí nad Labem. Přišla o svoji devítiletou fenku Treisy. Tu venčila na sídlišti Dobětice a fenka tady olízla jedovatou nástrahu. Krátce na to pošla.

Treisy byla veselá, mazlivá a ve svém věku stále hravá. Fenka kavalíra dělala radost své paničce celých devět let. Byla úspěšná na výstavách i psích soutěžích. Pak ale stačilo jedno venčení v Brandtově ulici na ústeckých Doběticích.

Veterináři nepomohli

„Byla naučená, aby venku nic nežrala. Jenže ono prý stačí, aby pes jen olízl trávu, kde byl jed, a může ho to zabít,“ svěřila se zdrcená majitelka. A právě to se stalo Treisy, která poté, co se vrátila s paničkou domů, začala silně krvácet. „Od krve byl celý pokoj, okamžitě jsem jela na veterinu, kde se ji snažili zachránit. Byla už slabá, ale snažila se. Po pár hodinách pak bohužel zemřela,“ pláče paní Pavlína.

Smutná prázdnota

Prázdnota, kterou teď žena prožívá, je jen těžko popsatelná. „Kdo nikdy neměl pejska, neumí si to představit. Je to, jako přijít o dítě, o člena rodiny,“přiblížila zoufalá pejskařka. Se svým trápením se obrátila na policii. „Přijali jsme oznámení, které prověřujeme, a v současné době žádný další případ neevidujeme,“ sdělila policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Na nic nečekat

Podle odborníků lze případné otravě zabránit včasnou pomocí. „V případě, že si toho venku nevšimnete, zbystřete ve chvíli, kdy se u zvířete náhle objeví letargie, slinění, větší žízeň, a ihned vyhledejte odborníka,“ doporučuje veterinář Pavel Vokrouhík z Veterinární kliniky Na Zboři.



Přečtěte si
begonie
19. 1. 2022 • 06:55

Smutné Paní je mi líto - své mazlíčky miluji a dovedu si představit, co paní prožívá..

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.