Sítě proti hmyzu – první linie obrany | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Sítě proti hmyzu – první linie obrany

Sítě proti hmyzu – první linie obrany
Sítě proti hmyzu – první linie obrany (Shutterstock)

Jaro je tu dřív, než se nadějeme, a s ním komáři, mouchy, ovádi a další obtížný hmyz. Vy pak musíte nasadit zbraně v podobě Biolitu, plácačky nebo stočených novin. Přitom by stačily sítě proti hmyzu na každém okně.

Hmyz – nepříjemný a nebezpečný host

Od začátku jara, ale zejména pak v teplejších letních dnech je hmyz velmi aktivní. A pokud je teplý rok, ještě v polovině prosince nelze bez sítě proti hmyzu otevřít okna dokořán.

Bodnutí komára je sice nepříjemné, ale dá se přežít. To si jistě říká mnoho z nás. Ale je to právě komár, který je spoluzodpovědný za přenos tak strašné nemoci, jako je malárie. Jistě – u nás celkem vzácná, ale vloni se jí celosvětově nakazilo 230 miliónů lidí a 400 tisíc z nich zemřelo.

V Česku se na komáří bodnutí sice také umíralo, ale šlo o jednotky případů. Ačkoliv třeba takovou lymskou boreliózu mohou přenášet i naši komáři. Možná je ale nejhorší ten nepříjemný pisklavý zvuk komára, který Vám nedovolí spát, a Vy čekáte, kdy konečně usedne a bodne.

Vosa, včela nebo sršeň, to už je vyšší kalibr. Pokud je někdo na jejich jed alergický, tak už jde opravdu o život. Ale ani pro zdravého člověka není příjemné být v jedné místnosti s vosou či dokonce se sršní.

Jaký je princip sítí proti hmyzu?

Sítě proti hmyzu zabraňují všem obtížným tvorečkům ztrpčovat Vám život ve Vašem bytě či domě. Jejich princip je snadný a podobá se sítu, které má za úkol větší předměty zadržet a menší nechat projít.

To, co skrze síť může projít, to je čerstvý vzduch zvenčí. Co naopak zůstane venku, to je i ten nejmenší brouček a muška. Přes síť napnutou na okně či dveřích se prostě nemají jak dovnitř dostat. A samozřejmě se to netýká jen létajícího, ale i lezoucího hmyzu.

Nenarušují sítě proti hmyzu funkci okna?

Okna, na která jsme instalovali sítě do oken, mají plně zachované všechny své funkce. Nemusíte se bát, že byste okno nemohli zavřít či naopak naplno otevřít, pokud je opatřeno sítí proti hmyzu. Sítě jsou navrženy tak, že se nasadí na okenní rám. Tam se uchytí pomocí magnetků, suchým zipem, případně se zaklesnou nějakými háčky. Okraje sítě tak přiléhají k pevné části okna a pohyblivé křídlo je možné používat úplně normálně.

Existují samozřejmě důvody, proč dočasně síť proti hmyzu odstranit – potřeba otevřít i druhou polovinu okna, mytí parapetu nebo když chcete pověsit prádlo na sušák, přimontovaný zvenčí pod oknem. Proto je každá síť připevněna tak, aby ji šlo jednoduše sejmout a vzápětí opět nasadit.

Na jaká okna lze síť proti hmyzu instalovat?

Zjednodušeně řečeno na každé. Nezáleží na typu, rozměrech nebo výrobci okna. Každé okno může být sítí osazeno. Jestliže používáte typizovaná okna známých výrobců, mají přesně dané rozměry, což zjednodušuje výrobu sítí. I tak se ale doporučuje před objednáním sítí do oken pečlivě změřit rozměry oken, aby síť dobře seděla a plnila svou funkci.

Braňte se proti hmyzu sítěmi v oknech

Národ Jana Žižky dobře ví, že obrana pevnosti je vždy snazší než její dobývání. Sítě proti hmyzu, které napnete v oknech, tvoří první linii obrany. Pokud jsou správně nainstalovány, zabrání téměř na 100 % průniku jakéhokoliv hmyzího útočníka.

Každý, kdo má v okně síť proti hmyzu, Vám jistě potvrdí, že už by bez ní nedokázal žít. Je to díky jejich neuvěřitelné praktičnosti a účinnosti. Díky těmto sítím se totiž otravného hmyzu jednou pro vždy zbavíte, a přesto si můžete nadále vychutnávat vlahý letní vzduch.

Tento doplněk domácnosti jistě potěší i majitele domácích mazlíčků. Díky sítím totiž nemůže žádný živočich dovnitř, ale ani ven. Můžete mít tedy jistotu, že i když zrovna potřebujete vyvětrat v místnosti, ve které nejste, Váš pejsek nebo kočička si nevyrazí na procházku. Na webu společnosti FOA, která se na stínicí techniku specializuje, jsme našli hned tři druhy těchto sítí.

Výhoda nákupu sítí od FOA

Pokud zvažujete nákup sítí proti hmyzu, vyberte si FOA. Zakoupíte si nejen velmi kvalitní produkt od renomovaného prodejce, ale současně získáte mnoho výhod.

Sítě proti hmyzu od FOA jsou totiž zhotovené na míru, takže se Vám nestane, že na Vaše okno nesednou podle představ. Současně si můžete vybrat hned ze dvou barev této sítě a z celé palety barev v případě profilu.

Montáž je velmi jednoduchá, a pokud byste měli problém, na stránkách www.foa.cz najdete pomoc. Co se týče zaměření sítí před nákupem, je vše opět podrobně popsáno na webu.

Zůstaňte v bezpečí před obtížným hmyzem

Výhody a univerzální použití sítí proti hmyzu by měly přesvědčit každého, aby si je pořídil. Mají nízkou pořizovací cenu, dlouholetou trvanlivost, a sedí na každé okno či dveře. Problému s hmyzem předcházejí, a to dokonce humánním a ekologickým způsobem – zajistí, aby hmyz zůstal venku.

Není tedy nutné doma instalovat mucholapky, kupovat jedovaté spreje nebo používat speciální lampy a jiné odpuzovače. Prostě podle hesla: Kdo chce mít klid, má v oknech síť.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.