5 důvodů proč milovat zlaté náušnice | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

5 důvodů proč milovat zlaté náušnice

 (Eppi CZ s.r.o.)

Upřímně, jakých šperků máte doma nejvíce? Jsou to náušnice, že? Jsou téměř univerzální, snadno se nosí, nikde nepřekáží a navíc dokáží podtrhnout a zvýraznit půvabné rysy vaší tváře. Šperkovnice vám nejspíš přetéká zajímavými bižuterními kousky, které doplňuje pár dražších náušnic. Oblíbené bývají perličkové pecky, kroužky a drahokamové náušnice. A my si dneska povíme, proč by vám neměl chybět aspoň jeden kousek ze zlata.

1. Tradice a kvalita

Zlato, jak jistě víte, patří k nejstarším kovům využívaným ve šperkařství. Už lidé v pravěku z něj vyráběli první náramky, náhrdelníky a knoflíky. Ušlechtilý materiál byl vždy vzácný a nádherně se blyštil. Vedle toho se díky své měkkosti a kujnosti dobře opracovával a snadno přetvářel ve zlaté šperky, které přetrvaly tisíce let.

2. Nejen ve žluté

Zlato je zlaté – to vás jistě napadne na první dobrou. Ale určitě jste už slyšeli o tom bílém a růžovém. Zmíněné varianty vznikají přidáním příměsi do těžené žluté rudy. Klenotníci tak mají větší variabilitu, co se třeba zlatých náušnic a přívěsků týče, a uspokojí i ty nejnáročnější zákaznice. Šperky z bílého zlata uchvátí milovnice decentních a snadno kombinovatelných ozdob, ty z růžového kovu zase moderním romantičkám.  

3. Pro teplý i studený typ pleti

Právě pro svoji barevnou škálu si ze zlatých přívěsků, náušnic a náramků vyberou všechny typy žen. Dámy, které se řadí ke studenému typu, mívají blond nebo černé vlasy, šedé, modré anebo zelené oči a narůžovělou pokožku. Sluší jim šedostříbrný odstín zlata. Teplý typ naopak vyniká vlasy s načervenalým podtónem, hnědýma nebo zelenýma očima a nazlátlou pletí. Jim jsou určené především zlaté náušnice ve žluté a růžové.

4. Dobrá investice

Zlato patří ke komoditám, které se hodí na dlouhodobé uložení a zhodnocení peněz. Jeho cena postupně roste, navíc je skladné a lze pořídit v různých formách. K těm nejzajímavějším patří zlaté šperky. Možná víte, že třeba turecké ženy nejčastěji dostávají darem zlaté náušnice, náhrdelníky, prstýnky a náramky, aby byly v případě ztráty partnera zajištěné.

5. Recyklovatelnost

Uvědomujeme si, že se o naši planetu musíme starat. Při těžbě zlata ale vzniká řada nebezpečných odpadních produktů. Právě proto mnohá klenotnictví přecházejí na využívání recyklovaného kovu. Ze starých zlatých náušnic a dalších šperků a předmětů vytvářejí nové kousky v moderním designu.

Nezapomeňte proto do své šperkovnice zařadit minimálně jeden pár zlatých náušnic podle svého vkusu. Na výběr máte vše od jemných zlatých pecek po opulentní modely zdobené vzácnými drahokamy.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.