Vrtačka pak vakcína: Očkování u zubařů? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Vrtačka pak vakcína: Očkování u zubařů?

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO).
Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). (Blesk:Jakub Poláček)

Zubaři by kromě opravy zubů mohli i očkovat proti covidu. Končící ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (35, ANO) včera na vládě navrhl, aby vakcinace probíhala i v zubních ordinacích nebo lékárnách.

S návrhem přišla iniciativa Lékaři pomáhají Česku. Podle Vojtěcha ale současná legislativa neumožňuje zubařům očkovat v jejich ordinacích. Schválit změnu tak musí Parlament. Ministr také na vládě navrhl zjednodušení systému vystavování žádanek o potvrzovací PCR test po pozitivním antigenním testu, například ve škole nebo v zaměstnání. „V současné době ji musí vypsat praktický lékař, ti jsou tím poměrně zavaleni,“ vysvětlil Vojtěch. Dětem by měla být nově žádanka vystavena automaticky a zaměstnanci dostanou o pozitivním testu potvrzení, se kterým mohou do testovacího místa.

Přečtěte si
j.p.toman
16. 12. 2021 • 08:01

Účinnější by to bylo obráceně. Nejdřív injekce a teprve potom vrtačka. Takovej bolavej zub udělá s myšlením odmítače vakcíny hotové divy.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.