V Třanovicích si udělali radost: Rozsvítili vánoční nádheru | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

V Třanovicích si udělali radost: Rozsvítili vánoční nádheru

Desetitisíce světýlek září do široka daleka z domu v Třanovicích.
Desetitisíce světýlek září do široka daleka z domu v Třanovicích. (Foto Aha! – Jana Gartnerová)

Téměř 34 000 žárovek svítí na rodinném domě v Třanovicích na Frýdecko-Místecku. Od září je tam i s pomocí plošiny věšel Jakub Palach (19) s tátou Romanem (46).

Půl roku předem si Jakub maloval návrhy, aby vše ladilo dohromady. „Prostě si s otcem hrajeme. Děláme to pro radost sobě i lidem,“ řekl Jakub. Na rozsvěcení domu pozvali celou vesnici a těší je i dennodenní návštěvníci ze široka daleka.

Za 100 tisíc

„Lidé na sociálních sítích píší, že se nedoplatíme za elektřinu. Ale není to tak hrozné. Jelikož jde od LED diody, vyjde nás měsíc asi na 2,5 tisíce,“ zmínil Jakub.

Mnohem nákladnější však bylo pořízení světýlek. Každý rok rodina přikupovala další a další, takže letos jich na domě visí asi za 100 tisíc korun. Nejdražší byl chytrý strom, jak mu Jakub s Romanem říkají. Neustále mění barvy. Září zdaleka „Viděl jsem tu záři ze silnice. Nedalo mi to a musel jsem odbočit,“ řekl muž, který přišel obdivovat výzdobu spolu se svými dětmi. Mnohé z malých hostů, kteří se den co den houfují před stavením, pozve táta se synem i na zahradu.

Víte, že...

...dohromady výzdoba váží okolo tří metráků? Zářit bude až do 24. ledna.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.