Zraněného Zrzínka zradil páníček: Zachránili ho ochránci zvířat... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Zraněného Zrzínka zradil páníček: Zachránili ho ochránci zvířat...

Zrzík prodělal těžkou operaci kolene na zadní nožce.
Zrzík prodělal těžkou operaci kolene na zadní nožce. (Foto SPOZ)

Těžce zraněné kotě našel strážník v Říčanech u Prahy. Vypátral i jeho majitele. Zrzínek páníčka vítal šťastným pohledem. Když ale veterinář vyčíslil cenu léčby, páníček zvíře zradil.

Půlroční kocourek měl komplikovanou zlomeninu kolena a na druhé tlapce zlomený kotník. I když velmi trpěl, natahoval k páníčkovi, který za ním přijel na veterinu, hlavičku a předl. Majitel se ale otočil a odešel. Veterinář zavolal do Pražského spolku ochránců zvířat (PSOZ), jestli má kotě uspat, nebo zda se ho ujmou a léčbu uhradí. I když po období covidu se spolku nedostává peněz, Zrzínka umřít nenechali. „Kdo by měl srdce rozhodnout o zabití krásného a mazlivého kocourka? My tedy ne,“ řekla Aha! Hana Janišová z PSOZ. Za operaci a léčbu spolek zaplatil 27 tisíc. Zrzík už vesele běhá a našel i nový domov.

Každá koruna dobrá

Zrzínek byl zachráněn, PSOZ ale pečuje o dalších zhruba 200 micek v útulku Kocour Felix, které musí jíst, být v teple a dostávat potřebnou péči.
Pomoci můžete jakoukoliv částkou na účet 179500872/0300.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.