Kočka Kačenka: Srazil ji vlak, zachránil ji řidič a skončila u průvodčí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Kočka Kačenka: Srazil ji vlak, zachránil ji řidič a skončila u průvodčí

Kočičky si  všiml na kolejích mašinfíra Jan Junek začátkem března.
Kočičky si všiml na kolejích mašinfíra Jan Junek začátkem března. (Foto pro Aha! – V. Štefan)

Být slečnou, mohla by se jmenovat Kačenka Ajznboňáková. Roční číče je dráha osudem. Nejprve ji srazil vlak a na kolejích dva dny trpěla v mrazech, všiml si ji pozorný mašinfíra a dostala naději na život. Nyní jí domov dala průvodčí Kateřina Hladíková (19).

Májová kočka vběhla na trať u Bratkovic na Příbramsku zrovna v okamžik, když tudy projížděl vlak. Dva dny ležela mezi pražci, strojvůdce Jan Junek mířící z Českých Budějovic do Prahy si ji všiml hned první den, ale vypadala jako mrtvá. Když místem projížděl o čtyřiadvacet hodin později, pohnula se. Upozornil proto dobrovolníky spolku Příbramské kočky z. s. „Kačenka byla vystresovaná a prostydlá, protože na místě byla přes noc, když mrzlo. Už z dálky na mě prosebně mňoukala,“ popsal tehdy Aha! předseda spolku Václav Štefan, který zvířátko z kolejí vyzvedl. „Vyšetření ukázala otok míchy a zlomenou pánev. Nakonec se ale Kačenka obešla bez operace,“ doplnil.

Po měsících léčby a klidového režimu se postavila na nohy a teď našla i nový domov. O víkendu zamířila do Prahy k průvodčí Kateřině Hladíkové. „Na nápad osvojit Kačenku mne přivedla kolegyně, která byla v okamžiku její záchrany na místě a po které dostala jméno. V naší firmě je příběh kočičky velmi známý,“ usmála se. Číča je na tom zdravotně prý skvěle, páteř se jí výborně zahojila. „Není vůbec vidět, že jí něco bylo,“ doplnila Kateřina, podle které je spojení zvířete s železnicí osudové. „Přišla mezi nás. Ležela na dráze dva dny. Je zázrak, že vůbec přežila,“ uzavřela.



Přečtěte si
begonie
25. 5. 2021 • 12:16

V té době jsem přišla o kocourka, který odešel do kočičího nebe a hodně jsem o této kočičce přemýšlela,ale uvědomovala jsem si, že vzhledem k medializaci bude zájemců víc a zajela jsem si pro handicapovanou kočičku do útulku. Kočička je skvělá, vděčná a velmi mazlivá.... Všem doporučuji - úžasný pocit dát domov někomu velmi opuštěnému.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.