Šéf ANO Babiš opět změnil názor na opozici | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Šéf ANO Babiš opět změnil názor na opozici

V názorech je přelétavý
V názorech je přelétavý (Blesk:Jakub Poláček)

Názorový veletoč předvedl premiér a šéf hnutí ANO Andrej Babiš (67). Před volbami tvrdil, že v případě prohry odejde z politiky a nebude sedět jako opozičník ve Sněmovně. V neděli už ale mluvil jinak. A důvod?

Ještě minulý týden do poslanecké lavice v případě neúspěchu Babiš usednut nechtěl. „Pokud bychom skončili v opozici, no tak bych tam (ve Sněmovně – pozn. red.) neseděl,“ řekl Frekvenci 1.

Po vyhlášení volebních výsledků a oznámení, že je druhý, se ale o své další budoucnosti poradil se straníky v hnutí, kde evidentně došel k prozření. „Přemýšlel jsem o tom a zkrátka to nevzdávám. Mám pro vás špatnou zprávu, zůstanu ve Sněmovně,“ oznámil premiér změnu svého postoje v neděli ve svém Čau lidi na Facebooku.

Tento jeho názorový obrat překvapil některé politiky, ale i veřejnost. „Ten chlap říká každý den něco úplně jiného a není možné se s ním dohodnout vůbec na ničem,“ napsal na Twitter novopečený poslanec a exmístopředseda TOP 09 Marek Ženíšek (42). Proto se podle něj také nikdo a nikdy ze SPOLU (ODS, lidovců a TOP 09) s ním nespojí. Řídit by ji nechtěl A Babiš překvapil i tím, že chce zůstat v místě, které je pro něho utrpením. „Sněmovna je pro mě peklo a katastrofa,“ hřímal ještě v sobotu na tiskovce a dodal, že řídit by ji za žádnou cenu nechtěl, kdyby mu to bylo nabídnuto.

 

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.