Nejdřív rodila, letos marodí: Černá už podruhé volila v nemocnici | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Nejdřív rodila, letos marodí: Černá už podruhé volila v nemocnici

Z nemocnice už podruhé
Z nemocnice už podruhé (Foto Aha! - Pavel Ryšlink)

Před 17 lety taktak stihla odvolit, a vzápětí přivedla na svět dvojčata. Letos opět tráví Dana Marie Černá (55) z Majetína na Olomoucku dny voleb v nemocnici, tentokrát ale na rehabilitačním oddělení.

„V roce 2004 na krajské volby jsem čekala dvojčata a lékaři chtěli, abych už pár dnů před plánovaným porodem byla v klidu v porodnici. Já jsem je ale ještě umluvila, že přijdu až v sobotu, abych mohla v pátek odvolit,“ zavzpomínala Dana Marie. „Dorazili jsme do volební místnosti těsně před uzavřením. Jak jsem skoro běžela, musel na mě být úžasný pohled. V nemocnici pak v noci přišla na svět císařským řezem naše dvojčata,“ prozradila Dana Marie Černá. Ta volby nikdy nevynechala. „Když jsem se dozvěděla, že budu muset do nemocnice, hned jsem si začala vyřizovat voličský průkaz. Do nemocnice jsem vyrazila s občankou, hlasovacím lístkem a voličským průkazem,“ dodala.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.