Nové centrum porodní asistence v Brně: Maminky závidí péči | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 7. května 2024

Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství

Nové centrum porodní asistence v Brně: Maminky závidí péči

Ilustrační foto
Ilustrační foto (Profimedia.cz)

Všechno pro klid a pohodu nastávajících maminek. To je hlavní účel nově otevřeného centra porodní asistence ve Fakultní nemocnici Brno.

Sedm desítek asistentek se nyní setkává v předstihu s matkami a připravují je na důležitý životní okamžik. „Můžeme je plně podporovat, starat se o ně, máme také plnou zodpovědnost. Je to pro mě velká výzva a radost z profese,“ svěřila se Aha! porodní asistentka Markéta Zemanová. Její slova potvrdila maminka měsíčního Vincenta Tereza Rašková (31), která si právě s Markétou padla do oka. „Je to skvělý pocit, když víte, co vás čeká, že je tady vstřícný člověk, který vás na všechno připraví. Když jsem to popsala své sestře, mimochodem matce tří dětí, trochu mi záviděla. Ona to tak neměla,“ poznamenala Brňanka na adresu své osobní porodní asistentky.

Fakultní nemocnice Brno je s šesti tisíci porody ročně největší porodnicí v Česku. Přímo s porodem zde může pomáhat až 70 asistentek. Polovina z nich působí v sídle nemocnice v Brně-Bohunicích, zbytek v areálu na Obilním trhu. Nemocnice už chystá výstavbu nové centrální porodnice za dvě miliardy. Její otevření je plánováno na rok 2025.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.