Teploty v noci pod bodem mrazu a... V Ostravě se už chystají na Vánoce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Teploty v noci pod bodem mrazu a... V Ostravě se už chystají na Vánoce!

Na magistrátu si už pochutnali na cukroví, stůl zdobily adventní svíčky.
Na magistrátu si už pochutnali na cukroví, stůl zdobily adventní svíčky. (Foto Aha! – Karel Janeček)

Do mrazivého rána se včera probudilo Česko. Tak trochu už připomenulo i Štědrý den, do kterého zbývají téměř čtyři měsíce. K vánočním svátkům už ale nyní naplno vzhlížejí v Ostravě. Stůl na magistrátu včera totiž zdobily adventní svíčky i cukroví.

Letní prázdniny ještě neskončily, včerejší mrazivé teploty ale napověděly, že už se jen tak neohřejeme. Na ostravské radnici dokonce se čtyřměsíčním předstihem ochutnali pravou vánoční atmosféru a představili letošní program vánočních oslav. Nebudou chybět tradiční ruské kolo, kluziště, stromečky a trhy. Navíc přibudou ledové chodníčky, výstavy i dětská scéna. „Prokešovo náměstí bude letos bez stromku, chystáme tu speciální výstavu. Masarykovo náměstí očekává hlavní program, vystoupí hudební skupiny Buty i Nebe. Z Jiráskova náměstí chceme klidnou zónu pro děti, Náměstí E. Beneše oživí hudební kluby,“ prozradila Miriam Lehotská, pořadatelka Ostravských Vánoc 2021. Ty vyjdou na 13,8 milionu.

V Ostravě už se chystají Vánoce!

Video se připravuje ...

Živý strom po šesti letech

Na ústředním Masarykově náměstí stál loni pouze umělý stromeček. „Letos půjde o živý strom, a to po šesti letech. Má být důstojnějším symbolem Vánoc v Ostravě, poskytnou jej Ostravské městské lesy a zeleň,“ řekla náměstkyně primátora Zuzana Bajgarová. Návštěvníky bude čekat pestrobarevný program, který bude trvat od 26. listopadu až do 2. ledna.

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.