Alena Hanáčková tvoří s dcerou: Věnec na dveře i na stůl a svícen | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Alena Hanáčková tvoří s dcerou: Věnec na dveře i na stůl a svícen

Květinářka Alena Hanáčková připravuje i sváteční komplet s umělými květy čemeřice.
Květinářka Alena Hanáčková připravuje i sváteční komplet s umělými květy čemeřice. (Foto Aha! – Slávka Červená)

Mezi květinami žije čtvrt století. Aleně Hanáčkové (49) z Velehradu na Uherskohradišťsku dodávají energii. Ona zase v kyticích a nyní adventních věncích a svícnech rozdává radost zákazníkům.

„Když mi bylo patnáct, zemřela mi maminka. Mám v nitru pocit, jako bych od ní dostala dar. Nejen tu lásku ke kytkám, ale i um, jak je vázat a aranžovat,“ svěřila se. Před lety se rozhodla zariskovat, z několik let nevyužívaného stánku udělala mini květinářství. „Byl to správný krok. Těší mě, že se lidi vracejí,“ řekla. Nyní se nezastaví. „Už týden děláme základy-zelené věnce. Většinou z kanadské jedle, která dlouho vydrží, nebo stříbrného smrku. Zdobíme je na přání zákazníků a podle vlastní fantazie. Právě jsem vytvořila soupravu s květy čemeřice – věnec adventní a na dveře a svícen na stůl. Umělé i živé čemeřice jsou v kurzu. Taky sukulenty. V jednoduchosti je krása, stačí i pár větviček eukalyptu a ozdůbek,“ popsala a pro čtenáře Aha! předvedla, jak si věnec udělat doma. Je nejvyšší čas, zítra je první neděle adventní.

Končí až na Štědrý den

U květinářství voní chvojí. „Je to zápřah, ale pro mě práce s květinami není práce, ale celoživotní láska, která mi pomohla překonat i vážné zdravotní problémy. Končím až na Štědrý den po poledni. To mívám ruce rozpíchané od stříbrných smrků. Těší mě, že v této nelehké době dělám druhým radost a aranžmá navodí pohodovou atmosféru,“ řekla Alena Hanáčková. A co nikdy nechybí na jejím štědrovečerním stole? „Kytice z živých květů,“ usmála se.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.