Trhy na Václavském náměstí v Praze: Pod koněm největší tma? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Trhy na Václavském náměstí v Praze: Pod koněm největší tma?

Svařák za 75 Kč/2 deci.
Svařák za 75 Kč/2 deci. (Foto Aha! – Robert Klejch, ČTK/K. Šulová)

Na Staroměstském náměstí v Praze trhy duchů se zabedněnými stánky, na Václaváku, o pár set metrů dál voní svařák, předvánoční dobroty a advent frčí na plné obrátky.

Uplatňování covidového vládního nařízení o uzavření adventních trhů připomíná pohádku O chytré horákyni. Stačí zvolit správná slova a jde to. Proč v pátek v 18 hodin trhy uprostřed Václavského náměstí nezavřely jako jinde po republice? „Mají to schválené jako kulturní akci,“ řekl včera Aha! mluvčí radnice Petr Bidlo. Starosta Prahy 1 Petr Hejma (STAN) uvedl ve svém prohlášení na facebooku, že Praha 1 podle něj udělá vše pro to, aby se v centru zachovala tradiční vánoční atmosféra.

„Malí prodejci tak u nás na Praze 1 i nadále prodávají ve stáncích v režimu kulturních akcí při dodržování všech hygienických opatření. Na takové akci může být maximálně 100 lidí dodržující bezpečné rozestupy,“ dodal. Jak ale hodlá úřad dodržování těchto pravidel zajistit, tam už není. Na trzích na Václavském náměstí byla o víkendu chvílemi hlava na hlavě. Navíc se tam za hříšných 75 Kč za dvě deci prodával svařák a kupující ho pili přímo u stánků. Na veřejnosti je přitom konzumace alkoholu zakázána.

Provozovatel: Rušíte!

Udělali kličku, trhy jedou. Co ale říká provozovatel na konzumaci alkoholu přímo na trhu? Manažerka spolku Sdružení Nového Města pražského Monika Vlková včera na dotaz Aha! uvedla jen: „Rušíte.“ A zavěsila.

Strážníci to prověří

Nepovolený prodej na Václavském náměstí budou strážníci podle jejich mluvčí Ireny Seifertové dnes oznamovat správnímu orgánu. A Policie ČR? Ta si zřejmě ničeho nevšimla. Podle svého mluvčího Richarda Hrdiny, nic neřešili.



Přečtěte si
lukim
29. 11. 2021 • 05:54

Neivěřitelná šaškárna! Že pane starosto, hygieno a policie To je fakt možné jen v tomto švejkostátě! Bohužel to žádné volby napravit nemohou! Já tedy o takovou demokracii - rozuměj cochcárrnu - fakt nestojím!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.