Houbařka jásá nad pompézním úlovkem: Bedly jako satelity! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Houbařka jásá nad pompézním úlovkem: Bedly jako satelity!

Houbaření Pavlu velmi baví.
Houbaření Pavlu velmi baví. (Aha! Pavla Divišová)

Pokaždé, když se vrací z lesa, sklízí uznání okolí. To proto, že Pavla Divišová (37) ze Strakonic pravidelně nachází obří bedly. Tentokrát narazila na kousky vskutku pompézní.

Na houby vyrazila se sestrou a neteří. „Nejprve jsme našly krásné hřiby a pak tyhle úžasné satelity,“ popsala Aha! úlovky Pavla, která by se z fleku mohla honosit titulem Bedlová královna. A kde ony satelity našla?

„Mám svoje místečka. Je to neuvěřitelné, ale pokaždé tam jsou. Jsem ráda, že jsem se o tuto boží atmosféru mohla s holkami podělit,“ dodala Pavla, kterou nyní čekají dlouhé hodiny v kuchyni, aby z bedel vykouzlila dobroty. Aha! nepochybuje, že i s nimi sklidí úspěch.

Receptů z bedel je mnoho, nejraději má ale Pavla řízky. „Bylo bych jich tolik, vždyť průměr klobouku byl snad 40 čísel! Takže několik kusů udělám na pánvi na sádle jen s kmínem a solí. Takové bedlové škvarky, které jsou opravdu vynikající,“ upřesnila houbařka.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.