Nejdéle sloužící »squatter« na světě: 23 let neplatí ani dolar! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Nejdéle sloužící »squatter« na světě: 23 let neplatí ani dolar!

Američan Hanspal (52) je prý nejdéle sloužící »squatter« na světě
Američan Hanspal (52) je prý nejdéle sloužící »squatter« na světě (Foto Twitter.com)

Ti nejtvrdší squatteři vydrží okupovat barák pár týdnů, nanejvýš měsíců. Pak je úřady nuceně vystěhují. Kam se hrabou na Guramrita Hanspala (52). Tento Američan žije v domě na Long Islandu už přes 20 let, a na hypotéce zaplatil jen jedinou splátku!

Hanspal koupil dům na lukrativním místě v roce 1998 za v přepočtu 6,3 milionu korun. Na hypotéku. Minimální část umořil téměř okamžitě jednorázovou platbou 35 000 Kč, jenže od té doby z něj nevypadl ani cent. Ne že by se ho nesnažili z baráku vykopnout, ale muž podle právníků protistrany obratně využívá každou díru v zákonech. Dům nyní vlastní společnost Diamond Ridge Partners (DRP), která upozorňuje, že Hanspal už vystřídal přes 40 právníků, často na poslední chvíli, jen aby oddálil stěhování. „Recykluje právníky, aby si koupil více času. Ten chlap v podstatě zesměšňuje soudy,“ tvrdí Max Sold, jenž pracuje pro opravdového majitele nemovitosti.

Zachrání ho covid?

Nyní Hanspal zavětřil novou naději v celosvětové pandemii. Jeho poslední právník William D. Friedman před soudcem uvedl, že klient se nakazil covidem a měl těžký průběh nemoci, navíc kvůli karanténě přišel o spoustu peněz. V době pandemie koronaviru je podle něj chráněn zákony proti vystěhování. Jordan Katz, právník společnosti DRP, ale oponoval, že pandemická právní ochrana v tomto případě rozhodně neplatí. „Tyto zákony se vztahují jen na nájemníky, a panu Hanspalovi nebyl nikdy nájem poskytnut,“ uvedl u soudu. DRP věří, že nebude muset čekat na vystěhování muže dalších 50 let. V domě a okolo něj se totiž kupí haraburdí a odpad, což dál snižuje jeho hodnotu...

 



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.