Magnetické kouzlo: HELMA, KTERÁ NIČÍ NÁDORY! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Magnetické kouzlo: HELMA, KTERÁ NIČÍ NÁDORY!

Helmu ještě čeká mnoho testů.
Helmu ještě čeká mnoho testů. (Foto Houston Methodist, Twitter)

Vědci z americké nemocnice Houston Methodist zkoumají magnetickou helmu, která by mohla zcela změnit léčbu rakoviny mozku. Díky ní by totiž nebylo potřeba chemoterapie nebo ozařování a pacient by se mohl léčit sám doma!

Na přilbě jsou připevněny tři páry magnetů, jež kmitají, a přenášejí tak elektrony do mitochondrií v buňkách člověka, což likviduje ty rakovinné. Na jednom pacientovi (53) už byla otestována úspěšně.

Třetina do měsíce

Pacient, který měl glioblastom, tedy jeden z nejzhoubnějších typů nádoru, nejprve docházel na kliniku, kde mu přilbu nasazovali na dvě hodiny denně. Po nějaké době už ji mohl používat i doma, a to až na 6 hodin. Během pouhých 5 týdnů léčby se jeho nádor zmenšil o 31 procent!

Otevřené dveře...

Pak však pacient utrpěl zranění nesouvisející s léčbou a zemřel. Vědci proto upozorňují, že výsledky zatím nejsou průkazné. Podle dr. Davida Baskina z Houston Methodist však přesto jde o velký krok vpřed – je to totiž poprvé, kdy byla otestována účinnost neinvazivní léčby glioblastomu. „Naše výsledky otevřely dveře do světa neinvazivní a netoxické léčby rakoviny mozku, kde se může ukrývat mnoho nových možností,“ uvedl.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.