Chybná diagnóza! 18 měsíců chemoterapií protrpěla zbytečně | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Chybná diagnóza! 18 měsíců chemoterapií protrpěla zbytečně

Janice si kvůli chybě doktorů prošla peklem.
Janice si kvůli chybě doktorů prošla peklem. (Foto ara)

Mýlit se je lidské. Zrovna z úst lékařů ale chybnou diagnózu nechce slyšet nikdo z nás. Britka Janice Johnstonová (53) kvůli takové chybě podstupovala 18 měsíců agresivní chemoterapii. Až poté náhodou zjistila, že to bylo zbytečné. Rakovinu nikdy neměla!

Co všechno Janice prožila, si dokáže představit asi jen málokdo. Nejdřív se musela vypořádat se zdrcující diagnózou, poté vše sdělit rodině a přátelům a následně se smiřovat s tím, že dost možná brzy zemře. Další utrpení pak přišlo se strašákem jménem chemoterapie. „Celé ty měsíce jsem si zcela upřímně myslela, že se můžu každou chvíli skácet k zemi mrtvá,“ přiznává Janice, která se cítila hůř a hůř. Třebaže žádnou vzácnou rakovinou krve netrpěla! A věděli by to i lékaři z nemocnice v Canterbury, kdyby jí hned na začátku provedli biopsii kostní dřeně, což se prý nestalo.

Místo toho Janice nechali žít přes rok a půl v děsivém stínu zákeřné nemoci. Během této doby žena hubla, krvácela z dásní, vypadávaly jí zuby i vlasy, neustále se cítila unavená, slabá, trápily ji deprese a nakonec se v srpnu 2017 musela vzdát i práce v pečovatelském domě, kterou tolik milovala. Utrpení to však bylo i pro jejího manžela a čtyři dcery, kteří sledovali, jak jim kdysi energická a temperamentní Janice chřadne před očima. Pravdu o tom, že zákeřnou rakovinou netrpí, jen její tělo produkuje nadměrné množství červených krvinek, jí v lednu 2019 sdělila až specialistka v Londýně, kterou sama vyhledala. Místo úlevy však přišel obrovský hněv a Janice se rozhodla nemocnici zažalovat. Kromě omluvy se v prosinci dočkala odškodnění ve výši téměř 2,3 milionu korun. Nekonečné měsíce utrpení a strachu o život jí však už nikdy nikdo nevrátí...

Přečtěte si
hillaarkaa
4. 1. 2021 • 15:13

Tak teď tu chemošku naordinovat tomu felčarovi

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.