Žena mu zemřela na rakovinu, tak si půjčil 3,5 milionu: Pojišťovna odmítla zaplatit náklady! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Žena mu zemřela na rakovinu, tak si půjčil 3,5 milionu: Pojišťovna odmítla zaplatit náklady!

Do rodiny Vaculíkových zasáhla nemilosrdně rakovina.
Do rodiny Vaculíkových zasáhla nemilosrdně rakovina. ( Foto archiv rodiny Vaculíkových, Donio)

Marcela Vaculíková (†42) onemocněla rakovinou. Loni se vydala do Nepálu a věřila, že na meditační cestě najde léčbu. Zdravotní komplikace ji však poslaly do nemocnice a kvůli následnému převozu zpátky do Česka si manžel Radovan (44) půjčil 3,5 milionu korun. Pojišťovna mu však náklady odmítla proplatit a on po smrti ženy tak zůstal sám na děti Matýska (10) s Bétkou (7), ale i s dluhy.

Marcela podlehla velmi agresivní rakovině střev s metastázemi po roce léčby na konci listopadu. „Měsíc před svým odchodem se na základě vědomí své prognózy vypravila na meditační výpravu do Nepálu s cílem pochopit svou nemoc a najít alternativní léčbu, která by ji mohla zachránit,“ řekl Aha! manžel Radovan.

Kolaps a hospitalizace

V Nepálu však začal organismus Marcely selhávat a musela být hospitalizována v soukromé nemocnici, za což rodina uhradila 450 tisíc korun. „Ačkoliv podle lékařů hlavní příčinou její hospitalizace nebylo onkologické onemocnění a měla sjednáno adekvátní cestovatelské pojištění, pojišťovna se od celého případu distancovala a odmítla uhradit jakékoli výlohy,“ vysvětluje pan Radovan.

Milionový transport

Kvůli potřebě lékařské asistence se Marcela navíc nemohla z Nepálu vrátit domů civilním letadlem, ale potřebovala leteckou záchrannou službu. Její manžel si vzal půjčku ve výši 3,5 milionu korun peníze utratil za její transport do Česka. I v tomto případě pojišťovna dala ruce pryč.

STANOVISKO pojišťovny

Pomůžete otci?

 

Pro pozůstalou rodinu vznikla na webu www.donio.cz sbírka. Všechny vybrané peníze budou podle rodiny využity na splacení úvěru, který musí otec uhradit již na konci února. Více informací včetně čísla účtu naleznete na www.donio.cz/PomocVaculikovym



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.