Premiér Babiš se brání střetu zájmů: Žaluje Černošice | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Premiér Babiš se brání střetu zájmů: Žaluje Černošice

Andrej Babiš při focení na obálku své knihy Sdílejte, než to zakážou!
Andrej Babiš při focení na obálku své knihy Sdílejte, než to zakážou! (Facebook @AndrejBabis)

Žalobu na radnici v Černošicích podal premiér Andrej Babiš (66, ANO). Vadí mu, že se úřad opět zabývá možným přestupkem proti zákonu o střetu zájmů kvůli vlastnictví mediálních společností Mafra a Londa.

Podle serveru iRozhlas.cz se Babiš s žalobou obrátil na Krajský soud v Praze už v květnu. Premiérovi vadí, že černošická radnice znovu prověřuje jeho údajný střet zájmů, což podle něj odporuje zásadě, že by justice neměla posuzovat stejný případ dvakrát. V roce 2019 černošický úřad rozhodl, že se Babiš dopustil přestupku proti zákonu o střetu zájmů a vyměřil mu pokutu 200 tisíc korun. Nadřazený středočeský úřad ale poté řekl, že nebylo prokázáno spáchání přestupku a věc zastavil. V Černošicích ale řízení znovu zahájili letos v lednu poté, co se na ně obrátila organizace Transparency International s tím, že má nové důkazy.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.