Odvážná dívka (13) na táboře: Vytáhla na břeh tonoucího (11)! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Odvážná dívka (13) na táboře: Vytáhla na břeh tonoucího (11)!

Viktorie Kudrnová neváhala a vrhla se za klučinou, kterého bral proud.
Viktorie Kudrnová neváhala a vrhla se za klučinou, kterého bral proud. (Foto Aha! – Pavel Ryšlink)

Tragédii na letním táboře na Šumpersku zabránila Viktorie Kudrnová (13) z Olomouce. Když viděla, že její o dva roky mladší kamarád spadl do řeky a bere ho proud, bez váhání za ním skočila a vytáhla ho na břeh!

Kvůli vysoké hladině a silnému proudu po přívalových deštích měly děti na táboře přísně zakázáno přibližovat se k vodě. Ta je přitom za normálního stavu jen po kolena a děcka jsou zvyklá si v ní hrát. „Viděla jsem, že Jirka jde k vodě. Říkala jsem si, kam to leze, když tam vůbec nemáme chodit,“ prozradila Viktorie a dodala: „Pak jsem viděla, jak mu podjely nohy a spadl do vody. Zajel až po hlavu a začal ho unášet proud. Tak jsem pro něj prostě skočila,“ popsala. Nebezpečí si prý odvážná dívenka vůbec nepřipouštěla. „Prostě někdo potřeboval pomoc a já jsem byla jediná nablízku. Je sice pravda, že jsem v tom proudu měla sama co dělat, ale vůbec jsem si nepřipouštěla, že bych to nezvládla,“ prozradila hrdinná dívka.

Zástupce vedoucího: Viki, jsi frajerka!

Situaci pro Aha! popsal i zástupce vedoucího tábora Tomáš P.: „Děti hrály hru, před kterou jsme jim zdůrazňovali, že v okolí vody se nehraje a k řece nemají chodit. Jsme rádi, že neposlušnost malého kluka skončila pouze tím, že jsme měli v uvozovkách jen dvě zmáchané děti. Viki je v každém případě velká frajerka a hrdinka!“

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.