Místo v kuchyni použijte avokádo v koupelně! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Místo v kuchyni použijte avokádo v koupelně!

ilustrační foto
ilustrační foto (Pixabay)

Avokádo v posledních letech zažívá doslova boom a narazíte na něj dnes už v každém obchodě s potravinami. Díky vysokému obsahu prospěšných tuků, bílkovin, draslíku i přítomnosti vitaminů A, D, E a B se řadí mezi extrémně zdravé superpotraviny. Co byste ale řekli na to, zkusit ho použít na pleť?

Proti akné

Rozmíchejte dužinu z avokáda v misce, přidejte šťávu z jednoho citronu a lžíci ovesných vloček. Naneste na pokožku a nechte působit 30 minut, poté smyjte. Proč ovesné vločky? Ty totiž odstraňují odumřelé pleťové buňky a také přebytečný kožní maz.

Na suchou pleť

Majitelky extrémně suché kůže můžou klasickou masku »superrychlá hydratace« doplnit ještě lžící panenského olivového oleje. Na pleti ji pak nechte působit 15 minut. Poté masku setřete ubrouskem nebo tamponem a vodou již nic nesmývejte.

Bojovník proti vráskám

Pokud potřebujete pleť spíše vypnout, zamíchejte si k avokádové dužině polovinu lžíce medu. Tuto masku ocení především dámy se zralou pletí.

Superrychlá hydratace

Do této masky nepotřebujete nic jiného než jen právě avokádo. Stačí rozmačkat a rozmíchat dužinu ze zralého plodu (stačí ½ avokáda) a vzniklou pěnu nanést na suchou pleť. Nechte takto působit přibližně 15 minut a pak ji smyjte vlažnou vodou.

Vyživovací s jogurtem

Maska pro každou pleť, která potřebuje vyživit. Třeba zrovna po náročném letním dnu. Díky jogurtu dostane pokožka velkou dávku vláhy a pomůže zachovat pH v rovnováze. Rozmixujte půl avokáda se lžící bílého jogurtu, aplikujte ho na čistou pleť a nechte účinkovat 15 až 20 minut. Pak odstraňte z pleti teplou vodou.

Zelené avokádo nechte dozrát!

Možná se vám to už stalo. Přijdete do obchodu a narazíte jen na samá zelená a tvrdá avokáda. Ta se nehodí ani ke konzumaci, ani k výrobě masky. Zralé avokádo má být měkké a s hnědou vrásčitou slupkou. Pokud tedy koupíte to zelené, nechte ho doma několik dní dozrát.

Avokádo v kostce:

  • Výborný prostředek na hydrataci pleti, nevysušuje ji
  • Vynikající pomocník pro boj proti akné
  • Zabírá na utlumení zánětu

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.