Novotný směrem k ODS: Nenávidím vás, s*áči! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Novotný směrem k ODS: Nenávidím vás, s*áči!

Starosta Pavel Novotný
Starosta Pavel Novotný (blesk.cz)

Se straníky ostře zúčtoval starosta Řeporyjí Pavel Novotný (40). Nemůže jim odpustit, že ho nedali na pražskou sněmovní kandidátku. Jeho vzkaz partaji Petra Fialy (56)? Bojíte se!

V neděli se Novotný u klávesnice rozlítil. „Jak já vás nenávidím. Už nedám vteřinu svého života politikaření … Zku*vený region. Nejde vám o stranu. Bojíte se, s*áči,“ napsal v jednom z mnoha vulgárních příspěvků na sociální síti Twitter (většinu posléze smazal).

Nedopsali ho

Co ho takhle vyprovokovalo? Začalo to, když kolegyně z ODS Alexandra Udženija (45), řekla, že by měl Novotný dostat šanci v říjnu kandidovat do Sněmovny. „To samozřejmě pak mělo nějakou dohru uvnitř pražské stranické buňky…každopádně nikam dopsán nebudu, to jediné vím jistě,“ řekl Aha! politik s tím, že pokud ho nechtějí dát ani na poslední místo pražské kandidátky, nutně se ho bojí.

Jana i Renáta

No a kdo má mít strach z řeporyjského buřiče? Prý dvojka na pražské kandidátce (kterou má ODS společně s TOP 09 a KDU-ČSL), poslankyně Jana Černochová (47, ODS). Novotný poukázal i na Renátu Zajíčkovou (54), manželku vlivného člena pražské ODS, Zdeňka Zajíčka (54), která je na osmém místě kandidátky.

Chtěl Feriho flek?

Jenže straníci to vidí jinak. Šéf pražské ODS Tomáš Portlík (42) neví, co Novotného popadlo. Ale odhaduje, že si mohl brousit zuby na uvolněné místo po Dominiku Ferim (24, exTOP09), který odešel kvůli sexuálnímu skandálu. „Jestli Pavel měl nějaký pocit, že to topka nabídne jemu a ono se to nestalo, to je mi líto,“ řekl Portlík Aha!

Jde o stíhání

Dodal, že Novotného diskvalifikuje podmínka čistého trestního rejstříku, kterou má ODS pro svoje případné kandidáty – řeporyjský starosta je pravomocně odsouzený za vyhrožování smrti údajnému podvodníkovi Marku Vítovi (48). Novotný však tvrdí, že tahle klauzule se používá jenom, když se vedení hodí.

Neřeší ho

A Jana Černochová? „ODS volí svoje kandidáty v řádných primárních demokratických volbách. Možná vám uniklo, že pan Novotný v těchto primárkách vůbec nekandidoval, takže nemám co komentovat. Nikdy nebyl můj protikandidát,“ napsala Aha!

Neodejde ze strany

V telefonátu s Aha! Novotný popřel, že po volbách odejde z ODS, což před časem ještě tvrdil. Prý tu informaci vypustil jen, aby viděl, co se bude dít. „Viděl jsem, jaká byla obrovská úleva v pražské organizaci,“ řekl Aha!

GALERIE ODPADLÍKŮ ANEB NOVOTNÝ NENÍ JEDINÝ

Barbora Kořanová (36, ANO), poslankyně

I když je podle svých slov aktivní a úspěšnou poslankyní, Kořanovou nezařadil na plzeňskou kandidátku krajský sněm hnutí ANO. Doufá, že to zvrátí předsednictvo.

Lubomír Metnar (53, za ANO), ministr obrany

Šéf obrany projevil zájem kandidovat, ale nikde se pro něho nenašlo místo. Údajným důvodem je, že je na celostátní úrovni neviditelný. Také ho může »zachránit« předsednictvo.

Tomáš Petříček (39, ČSSD), exministr zahraničí

Ačkoliv měl být jedničkou pražské kandidátky ČSSD, vedení ho »zařízlo« a na první místo dalo ministryni práce Janu Maláčovou (39). Petříček se naštval a nekandiduje vůbec.

Pavel Kováčik (65, KSČM), šéf poslaneckého klubu

Z důležité pozice na někoho, kdo ani nemá místo na kandidátce. Nejmenovala ho krajská organizace na Vysočině – netuší prý proč, a klidně půjde do důchodu. Zachránit ho může ústřední výbor.

Jaroslav Faltýnek (59, ANO)

Na Vysočině, kde dříve Faltýnek vedl kandidátku, ho letos nepodpořili. Není proto vyloučené, že se zákulisní hráč uchýlí ještě více do zákulisí. Tedy pokud nezasáhne šéf hnutí Andrej Babiš.

Přečtěte si
zadnice
23. 6. 2021 • 11:34

Novotný ml. to je hnus a ODS si nic jiného nezaslouží!

begonie
22. 6. 2021 • 15:25

konvalinka34 + AliAlice + blamal -

konvalinka34
22. 6. 2021 • 14:07

Kdo by chtěl mít, jako svého zástupce, tak zoufale vulgárního člověka? Matka - učitelka ho neučila slušnému chování, to je viditelné. Ale žáky ve škole trestala i za mnohem, mnohem mírnější slova. Stydět se musí celá rodina za tohoto vařbuchtu

AliAlice
22. 6. 2021 • 10:45

A to si ODS tohoto sprostýho vařbuchutu celou dobu hýčkala...

blamal
22. 6. 2021 • 09:06

Ubohy, nechutny, po slave chorobne touzici cune. Rychtar c.2. Kaslete na nej, nepiste o nem, a uvidite, ze kvuli nedostatku zajmu ten sr.ac brzo skonci v Bohnicich.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.