Hody na opičích ostrovech v Zoo Praha: Červivá zmrzka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Hody na opičích ostrovech v Zoo Praha: Červivá zmrzka!

Červivou houbu necháte v lese, prostě ji vyhodíte. Jenže tenhle kotul si ji užije do posledního kousku.
Červivou houbu necháte v lese, prostě ji vyhodíte. Jenže tenhle kotul si ji užije do posledního kousku. (Foto Zoo Praha/Petr Hamerník)

Zmrzlinové hody si užívají v horkém počasí opice v Zoo Praha. Studené pochoutky jsou většinou ovocné, sladké. Hitem pro partu kotulů ale byli tentokrát červíci v ledu.

Se zmrzlinou si strávníci nejprve pohráli a nakonec potěšili své chuťové pohárky. „Na rozdíl od goril, které zmrzliny rozbijí a netrpělivě se na ně vrhnou, opice zmrzlinu olizovaly, osahávaly, nosily si ji s sebou, dokud led nepovolil,“ popsal vrchní chovatel primátů Martin Vojáček. Zhruba na hodinu měli jeho svěřenci o zábavu postaráno, než se k ovoci a hmyzu dostali. Co jim chutná nejvíce? „Kotulové dávají přednost červíkům,“ dodal Vojáček.

Jak ji vyrábějí

Výroba zmrzliny je jednoduchá. Do kelímků chovatelé nakrájejí ovoce, pro kotuly dají hmyz. Vše zalijí vodou, nechají zmrznout. Pak dobrotu vyklopí a může se začít servírovat.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.