Tuleního samce obveselují dvě samičky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Tuleního samce obveselují dvě samičky!

Casper (ve vodě) už v březnu dostal kamaráda Robbieho (na suchu). Ten byl přestěhován do Jihlavy
Casper (ve vodě) už v březnu dostal kamaráda Robbieho (na suchu). Ten byl přestěhován do Jihlavy (Foto Aha – Karel Kopáč)

Tulení samec Casper (5) z ústecké zoo má za sebou významný okamžik. Do bazénu, ve kterém poslední dobou trávil čas o samotě, vpluly hned dvě samičky.

S těmi by měl v budoucnu vytvořit rodinu. Podle odhadu zoologa by se mohl ve výběhu objevit další přírůstek už příští léto. „Jde o dvě samičky, které po příjezdu ze zahraničí trávily doposud čas v zázemí, kde podstoupily různá vyšetření i povinnou karanténu. Teď už ale nadešel čas, aby rozptýlily osamoceného Caspera,“ sdělil Aha! mluvčí zoologické zahrady v Ústí nad Labem Matěj Kynšt. První přivezli pracovníci zoo samici Sally (11), která přicestovala do Ústí z Nizozemska. Po krátké chvíli ji následovala mladší Ayma (0,5).

Tu poskytla francouzská zoo Le Pal. „Obě samice se už seznámily dříve. Ayma se zpočátku Sally trochu bála, nakonec se ale sžily. V bazénu s Casprem se jim však zřejmě líbí hned od počátku,“ shrnul hlavní zoolog zahrady Lukáš Štěrba. Prvotní očuchávání vzápětí vystřídal »boj« o krmení, když do výběhu přišel ošetřovatel s rybami. Společnou snídani ale nakonec tulení trojice zvládla bez větších problémů.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.