Přírodní kosmetika: Stojí za to si za ni připlatit? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Přírodní kosmetika: Stojí za to si za ni připlatit?

 (Notino, s.r.o.)

Čeští zákazníci nyní pomalu začínají zkoumat etikety kosmetických výrobků. Čím dál více lidí se zajímá o to, co vlastně kupují. Upřednostňují etické a přírodní produkty – kosmetický průmysl není výjimkou. Reagují na to i výrobci a značek nabízejících kosmetiku přibývá. Ceny jsou však stále vyšší než u konvenční kosmetiky. Stojí za to si připlatit?

Organická a přírodní kosmetika neobsahuje škodlivé chemikálie a skládá se především z přírodních ingrediencí. Při nákupu je nutné být obezřetný. I když výrobek na přední straně hlásá „s kokosovým olejem“, tento olej ve skutečnosti může být jen minoritní přísada, hlavní část mohou tvořit chemické ingredience. Právě proto je tak důležité vždy číst etikety.

Vaše tělo si zaslouží přírodní péči Složky na bázi ropy, ftaláty, parabeny, oxybenzon. Množství těchto nebezpečných látek v kosmetice je regulováno, avšak v určitém množství se v ní objevují. Mohou způsobovat alergie, mluví se i o souvislosti parabenů s rakovinou prsu. U přírodních složek se vedlejších účinků bát nemusíte. Navíc daleko lépe zvládají vyživovat, hydratovat a přirozeně chránit pokožku, rty, vlasy a celé vaše tělo. Jemné přírodní vůně kromě toho fungují jako aromaterapie, zklidní mysl i tělo.

Přírodní kosmetika razí udržitelnější a ekologičtější přístup Přírodní a organická kosmetika se vyrábí z extraktů z rostlin. Pěstování těchto rostlin vlastně ochraňuje biodiverzitu, je v souladu s přírodou. U přírodní kosmetiky se navíc daleko častěji setkáte s ekologickými obaly produktů. Jde o drobnost, ale není to v životě právě tak, že tyto drobnosti dělají rozdíl?

Většina výrobců přírodní kosmetiky má navíc etický a sociální přesah. Obvykle jde o menší a středně velké firmy, kde je každý produkt vyráběn lokálně a s láskou. I za tohle tedy platíte, když si kupujete přírodní kosmetiku – připlatit si opravdu stojí za to.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.