Vajíčka k snídani: Super zlepšováky z ciziny | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Vajíčka k snídani: Super zlepšováky z ciziny

Ilustrační foto
Ilustrační foto (Shutterstock.com)

Kdo by nemiloval míchaná vajíčka... Někdo je dělá s cibulkou, jiný přidává více másla, aby byla krémovější, další si je zase nedokáže představit jinak než se šunkou či jinou uzeninou. Míchaná vajíčka ale nejsou rozhodně českou specialitou. Lidé si na nich pochutnávají po celém světě. A tak, až si ráno budete rozpalovat pánvičku, zkuste se inspirovat jiným státem...

Francie

Co navíc přidáte do receptu: * Smetanu, nebo plnotučné mléko * Pažitku Vejce vařte na mírném ohni a neustále šlehejte. Jakmile začnou tuhnout, přilijte smetanu (platí pravidlo na 3 vajíčka 3 lžíce) a ještě zašlehejte. Servírujte posypané pažitkou. 

Španělsko

Co navíc přidáte do receptu: * Česnekové krutony * Chorizo * Mletou papriku * Jarní cibulky * Petržel Jako první si připravte česnekové krutony – buď na česnekovém oleji, nebo na olivovém a přidejte k tomu česnek. Následně připravte míchaná vajíčka tak, jak je umíte a přihoďte veškeré »španělské« ingredience. 

Spojené státy americké

Co navíc přidáte do receptu: * Šunku * Ančovičky * Česnek na potření pánvičky Trik spočívá v tom, že se pánev potře stroužkem česneku, ještě než ji dáte na plotnu. Pak přidáte máslo. Krásně to provoní výsledný pokrm. Vajíčka dochuťte jemně nasekanými ančovičkami a šunkou.

Egypt

Co navíc přidáte do receptu: * Datle * Petržel * Harissu (druh ostré kořenicí směsi) Nejdříve si nakrájejte datle a ty na másle osmahněte dokřupava. Až poté je spojte s rozšlehanými vejci. Ochutit pak můžete na talíři petrželí a podávejte s harissou. 

Turecko

Co navíc přidáte do receptu: * Mouku * Med Rozklepněte si dvě vajíčka do misky a osolte. Pak na rozehřátou pánvičku dejte 8 lžic másla a přisypte ½ hrnku mouky a za stálého míchání vařte, dokud nebude jíška světle zlatavě hnědá (asi 3 1⁄2 minuty). Okamžitě snižte teplotu na středně nízkou, přilijte vejce a několikrát rychle promíchejte. Vejce hned podávejte horká a pokapaná medem. 

Afghánistán

Co navíc přidáte do receptu: * Kmín * Cibuli * Rajče * Koriandr * Chilli Postupně přidávejte na rozpálenou pánvičku: máslo, pak cibuli, nakrájená rajčata, koriandr, rozšlehaná vajíčka a na závěr chilli.

Thajsko

Co navíc přidáte do receptu: * Olej na smažení * Limetku * Rybí omáčku * Kukuřičný škrob Podstatou je, že všechny ingredience (rybí omáčka, pár kapek limetkové šťávy, jarní cibule a kukuřičný škrob) promícháte předem a vlijete na rozpálenou pánvičku.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.