Chatu Sováka (†79) opravuje Beňačková, vzala si dokonce hypotéku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Chatu Sováka (†79) opravuje Beňačková, vzala si dokonce hypotéku!

Jiří Sovák svou chatu miloval. Bohužel právě tam začal prohrávat svůj boj o život.
Jiří Sovák svou chatu miloval. Bohužel právě tam začal prohrávat svůj boj o život. (Aha! - Petr Novotný, ČTK, koláž Ahaonline.cz)

S Jiřím Sovákem (†79) děti neměla a s jeho synem Jiřím Schmitzerem (73), kterého herec »vydědil«, neměla vztahy žádné. Proto hercova manželka Andulka Sováková (†82) odkázala chatu ve Stříbrné Skalici, kterou »Chalupář« Evžen Huml miloval nadevše, své věrné kamarádce – operní pěvkyni Gabriele Beňačkové (76).

Podle informací Aha! bezdětná Sováková milovanou haciendu odkázala Beňačkové, protože slavná diva má dědice v podobě dcery Gabriely. Takže o stavení a hrob Sováka, který je za nemovitostí na zahradě, bude dobře postaráno. Barák kamarádce „Paní Sováková nechtěla především kvůli hrobu, aby stavení získali cizí lidé. Proto odkázala chalupu kamarádce,“ dozvěděli jsme se od sousedů v Hradci u Stříbrné Skalice s tím, že Beňačková teď chystá rekonstrukci Sovákovy chaty.

Jestli překročíte tuhle hranici, budu se muset bránit. Nejznámější hlášky Jiřiny Bohdalové

Video se připravuje ...

„Propadají se v ní už podlahy. Dlouho tam nikdo na nic nesáhl, chce to dát do richtiku. Pokud vím, paní Beňačková si už na to vzala hypotéku,“ pokračoval soused s tím, že Beňačková s dcerou se jezdí pravidelně starat o dům i zahradu a opečovávat hrob, ve kterém jsou čtyři urny. Stará se o hrob „Odpočívá tam pan Sovák s manželkou a její rodiče. Paní Sováková měla manžela nejdříve v obýváku, potom nechala zhotovit hrob a uložila ho tam i se svými rodiči. Na náhrobní kámen zároveň nechala vyrýt i své jméno,“ dozvěděl se ještě deník Aha! Světově proslulá pěvkyně se se Sovákovými úzce přátelila už od 70. let. „Byla jsem u Andulky, když odcházela,“ svěřila se Beňačková, kterou Sováková pověřila naplněním poslední vůle. Byla to tedy sopranistka, kdo uložil urnu Sovákové do hrobu vedle legendárního herce.

Jak se stát paleoartistou, prozrazuje náš nejlepší dinosauří výtvarník Jan Sovák

Video se připravuje ...



Přečtěte si
qwerta
24. 7. 2023 • 09:35

pravlast
24. 7. 2023 • 08:47

Je to jen a pouze jejich věc a nikdo do toho nemá co krafat.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.