Schmitzer makal pro Gotta? Jsem se snažil, pač v tom byly prachy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Schmitzer makal pro Gotta? Jsem se snažil, pač v tom byly prachy

Jiří Schmitzer
Jiří Schmitzer (FOTO: FTV Prima)

Třiasedmdesátiletý herec a písničkář po letech přiznal, že zkoušel prorazit jako textař u legendárního Karla Gotta (†80). Jak to dopadlo?

„Úplně jsem vyhořel. On si mě pozval Láďa Štaidl a povídá: „Hele, já nemám moc čas, tak tady máš magneťák a nahraj mi tam nějaký svoje věci.“ Tak jsem mu tam asi za čtyřicet minut natočil nějaký ty mý voloviny. A pak mi zavolal a povídá: „Hele, není to špatný, ale takhle jsme to dělali, když jsme byli mladý, jenže takhle se dneska hit nedělá. To musíš mít jasnou hlavu, teda hlavu refrénu, a napiš na to text. Bude to pro Gotta. Když to bude dobrý, tak tě vezmeme jako týmovýho textaře,“ zavzpomínal Jiří Schmitzer na webu News.headliner.cz.

František Filip o Sovákovi a Kemrovi v Chalupářích: Proč jeden druhého nechtěl?

Video se připravuje ...

„A jednu takovou hlavu mi dal. Bože, jak to bylo? Už si vzpomínám, „Stará píseň“, to byla ta hlava. A mě napadlo akorát „Stará píseň, ta je jako plíseň“. A dál už nic… Samozřejmě dalo by se pokračovat… jak to vidí třeba nějakej mykolog… Jak je úžasná a originální a krásná a užitečná (třeba penicilin) a výjimečná a chytrá atd… Ale to by nebyl text pro Gotta. No prostě pro tento účel ze mě nevypadlo nic, a že jsem se snažil, pač v tom byly prachy!“ dodal s humorem svým vlastním syn herce Jířího Sováka (†79).

Jiří Schmitzer: Do Chalupářů si ho dohodil táta Sovák!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.