Richard Krajčo a jeho Karin: Chystají svatbu ve vlastním kostele | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Richard Krajčo a jeho Karin: Chystají svatbu ve vlastním kostele

Richard a Karin Krajčo
Richard a Karin Krajčo (Profimedia)

Hudebník a herec Richard Krajčo (46) se s manželkou Karin Krajčo Babinskou (49) pustil do nevídaného projektu a rozhodl se zrekonstruovat kostel sv. Petra a Pavla v Chotěvicích na Trutnovsku. A protože jeho vkus nepostrádá pestré barvy, ani nový vzhled kostela o ně nebyl ochuzen. Na někoho může být střet stylů příliš, většina si ovšem tento neobvyklý designový počin pochvaluje.

„Konečně je to tady! Náš/váš kostel v Chotěvicích se otevírá pro prázdninové poutníky,“ představil začátkem měsíce své velkolepé dílo Richard Krajčo a rovnou příznivce vyzval k návštěvě. „Kdokoli chce, může si kostel prohlédnout, spočinout v něm a porozjímat buď v lavicích s novými podsedáky nebo v zadní části kostela, kde jsme udělali další posezení i s možností občerstvení, což jistě oceníte zejména v horkých dnech.“

Úsloví „práce jako na kostele“ přijal Richard skutečně za své. Pustit se do tak rozsáhlých změn nebylo jen tak. „Kompletně se vyměnila dřevěná podlaha, zbavili jsme lavici červotočů, vyrovnala se stará dlaždicová podlaha, udělala se komplet elektřina, nové osvětlení, částečně se vymalovalo,“ prozradil v pořadu Showtime. Jedinečný je kostel i díky zrestaurovaným křesťanským symbolům.

Richard a Karin Krajčo: Proč po Slavíkovi nepospíchali domů?

Video se připravuje ...

„Myslím, že dohromady to aspoň pro nás s Karin hezky funguje, a snad i na ty lidi. Třeba Ježíš ztvárněný jako Spider-Man nebo jako Superman,“ doplnil Krajčo, jenž měl pro rekonstrukci kostela i své osobní důvody. Kromě křtu se v kostele nebrání obnovit manželský slib. „My zrovna máme s Karin šestileté výročí od svatby – takže bychom si ji mohli zopakovat, ale tady u nás v kostele,“ dodal poeticky Richard Krajčo.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.