Šokující nálezy potápěčů na dně vodní nádrže Orlík: Vytáhli dvě těla! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Šokující nálezy potápěčů na dně vodní nádrže Orlík: Vytáhli dvě těla!

Na přehradě policie našla těla sebevrahů, ale i těla zavražděných.
Na přehradě policie našla těla sebevrahů, ale i těla zavražděných.  (Foto Aha! – Vlaďka Hradská)

Policejní potápěči konečně našli mrtvolu muže, po které pátrali více než měsíc ve vodní nádrži Orlík. Při stejné akci ale nalezli ještě tři jiné mrtvoly!

Potápěči se do přehrady nořili kvůli Martinu N. (†45). „Počátkem března tu spáchal sebevraždu skokem ze Žďákovského mostu,“ řekl policista Jiří Matzner. Jenže přestože vylovili tři těla, ani jedno nepatřilo hledanému. „Až minulý týden byli specialisté z brněnské základny úspěšní,“ doplnil Matzner. Ten popsal i několik podrobností. „Podle podvodního sonaru se potápěči ponořili k vytipovanému předmětu a byli úspěšní,“ řekl policista s upřesněním, že tělo vylovili už ve středu a až nyní se potvrdila totožnost mrtvého. „Kriminalisté vyrozuměli kolegy z Příbrami a také příbuzné,“ doplnil policista.

Hledali ho 17 let!

Díky pátrací akci během března potápěči našli i tělo muže, kterého pohřešovali téměř 17 let. „Jde o Pavla C., který zmizel v roce 2004. Byl to případ, který se léta řadil k pomníčkům,“ řekl policista Jiří Matzner, podle kterého šlo o kosterní zůstatky. „Potápěči je vylovili z hloubky bezmála 50 metrů,“ dodal.

Jak nacházeli potápěči těla?

Tělo 1:  zjištěn muž, pohřešovaný od ledna 2021

Tělo 2:  zjištěn Martin N., sebevražda březen 2021

Kostra 1: zatím nezjištěno

Kostra 2: zjištěn Pavel C., pohřešovaný od roku 2004

Orličtí vrazi

Takové je označení pro pět českých sériových vrahů, kteří v letech 1991 – 1993 zavraždili pět lidí, vesměs podnikatelů, za účelem peněžního zisku. Jeden člen gangu spáchal další vraždu samostatně a o jednu se také pokusil – chtěl získat byt oběti, ta však šťastnou náhodou přežila. Vrazi své oběti většinou ukrývali do sudů, do nichž nalili louh a shodili je do Orlické přehrady.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.