Co je třeba vzít v úvahu při výběru obuvi na jaro? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Co je třeba vzít v úvahu při výběru obuvi na jaro?

 (CCC)

Při hledání správné obuvi na jaro je třeba vzít v úvahu několik faktorů - nejnovější trendy sezóny jsou jen jedním z nich. Zbytek závisí na počasí, které může být v tomto ročním období vrtošivé, a na našich osobních preferencích. Co je třeba vzít v úvahu při výběru obuvi na jaro?

Jaké boty zvolit pro jarní sezónu?

Jaro, stejně jako každé roční období, má svá vlastní pravidla. Příroda se probouzí ze zimního spánku a dodává nám energii k jednání, v módě nabízí překvapivé kombinace a živé, výrazné barvy. Otevřenost experimentům je její silnou stránkou, a proto v trendech pro jaro 2020 nebudou chybět důmyslná a módní řešení, která oživí ležérní i večerní oblečení.

Boty z jarních kolekcí jsou různorodé a nabízejí širokou škálu možností, reagujících na aktuální potřeby a vkus. Jaká obuv bude na jaře fungovat nejlépe a na co si dát pozor při hledání dokonalých modelů?

Na materiálu záleží

Co určuje trvanlivost obuvi? Samozřejmě materiál, ze kterého byla vyrobena. Je to on, kdo určuje, zda vám nový pár bot bude sloužit jednu sezónu nebo u vás zůstane roky. Kůže je v této kategorii bezkonkurenční - přírodní materiál je měkký, prodyšný a snadno se přizpůsobí tvaru nohy. Poskytuje vysoký komfort při nošení a žádné bolestivé otlaky. V případě pokožky můžete také jednou provždy zapomenout na nadměrné pocení nohou. Materiál umožňuje pokožce volně dýchat a nepřehřívá ji. V nabídce všech značek obuvi najdete boty vyrobené mimo jiné z hladké nebo lakované kůže, nubuku, veluru a semiše.

Obuvnický průmysl také používá syntetické materiály, jejichž největší výhodou jsou nízké pořizovací náklady. Výsledkem je, že boty z nich jsou levnější než jejich protějšky z pravé kůže. Mezi nimi je již léta oblíbená ekologická kůže, která svým vzhledem připomíná přírodní materiál, ale má odlišné vlastnosti.

Dostatečné pohodlí

Model, ve kterém se pohodlí sportovní obuvi setkává s elegantním a velmi ženským vzhledem, je dobře znám každému. Mluvíme samozřejmě o teniskách, které jsou dokonalým kompromisem mezi botami na vysokém podpatku a sportovními střihy na ploché podrážce. Dámské tenisky budou dobře fungovat brzy na jaře a v přechodném období, kdy nás překvapí střídání chladných a teplejších dnů.

Klasické tenisky jsou dámské boty s klínovým podpatkem umístěným pod materiálem a vyztužené silnou pohodlnou podrážkou. Jejich svršek obvykle dosahuje nad kotník, proto tento model dobře drží nohu a poskytuje pohodlí i při dlouhých procházkách. Praktické suché zipy nebo tkaničky jsou pohodlným řešením, zvláště když si často oblékáme další vrstvy v podobě svetru nebo jarní bundy.

Obuv vhodná pro každou příležitost

Na jaře často vyrážíme do přírody, na procházky, na nákupy či setkání s přáteli. Měli bychom proto zvolit univerzální obuv, která je vhodná pro každou příležitost, například balerínky. Jedná se o lehké boty, ve kterých se nemusíme starat o nohy. Jsou ideální do práce, na dlouhé procházky a na večírky. Líbí se jim společnost ženských doplňků a bezpochyby si zaslouží být zahrnuty do stylingu s vzdušnými sukněmi, pohodlnými kombinézami a šortkami, které rády na jaře nosíme. Boty, jako jsou baleríny, mají nejčastěji přímý kontakt s nohou bez dodatečné ochrany v podobě ponožek nebo punčocháčů. Je proto důležité, aby byly správně profilovány a vyrobeny z kvalitního materiálu. Při výběru balerín nejprve zvažte kožené nebo gumové modely s měkkou špičkou a podpatky, které sníží riziko bolestivých odřenin.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.