Co potěší váš nosánek? Vůně jako klíč k osobnosti | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Co potěší váš nosánek? Vůně jako klíč k osobnosti

ilustrační foto
ilustrační foto (istock.com)

Podle vědců je vůně nejlepším nositelem vzpomínek. Jak nám voní partner, podle toho se rozhodujeme, zda s ním chceme, či nechceme být.

Existuje cosi jako čichová paměť a ta nás nezklame (pokud o ni zrovna vinou covidu nepřijdeme). A zrovna dnes slavíme mezinárodní den vůně. Vůně spojuje a kompletuje zážitky, emoce, asociace. Z nosu je do mozku nejblíže, a proto to jde rychle, bez zbytečných průtahů, nic dalšího než vzpomínka se nenabaluje. Věděli jste, že podle toho, jaké jsme povahy, se nám určitě vůně zamlouvají více, či méně? Co voní vám?

Citrusy

Jste radostní a spontánní. Stále mladí, energičtí, nekomplikovaní a sportovně ladění. Ležérní a velkorysí. Pozorní v páru i kolektivu. Spolu s citrusovými tóny vás může definovat lehce kořeněné aroma, bergamot nebo čokoláda. Uklidňuje vás vůně kávy.

Exotické květiny

Zdobí vás odvaha, tendence chovat se a oblékat extravagantně, nedáte na to, co o vás řeknou ostatní, to je příliš nízké. Umíte být sexy, zároveň něžní a citliví. Jste hloubaví, vynalézaví. Nevadí vám vanilka, kopr a vůně okurkového salátu.

Celý článek naleznete v tištěné podobě Nedělního Aha! (21. 3. 2021)

 

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.