Zloději na odpočívadle u dálnice D1: Rozebrali kapotu kamionu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Zloději na odpočívadle u dálnice D1: Rozebrali kapotu kamionu

Zloději spícímu řidiči »oholili« předek kamionu.
Zloději spícímu řidiči »oholili« předek kamionu. (Foto Policie ČR)

Zloději u dálnice D1 odmontovali přední kapotu kamionu. Vůbec jim přitom nevadilo, že v kabině vozu spí řidič. Kuriozní krádež se stala na odpočívadle u obce Kochánov na Žďársku.

Na svérázný kousek zatím neznámých pachatelů upozornili slovenského řidiče nad ránem jeho kolegové parkující vedle. Policisté podobný případ nepamatují. „Vše nasvědčuje tomu, že kapota včetně přední masky byla z vozidla odmontována jako náhradní díl pro stejný typ vozidla tovární značky Scania,“ řekla policistka Dana Čírtková. Na vozidle zloděj způsobil škodu za 171 tisíc korun. Případ vyšetřují kriminalisté. V době nouzového stavu hrozí pachateli až osm let vězení.

Dřív jezdili dva

„V Německu mi odmontovali dvě zadní kola z návěsu,“ vzpomíná na podobný případ řidič kamionu Jaroslav Beránek (64). „Tehdy jsem v kabině také spal. Pamatuji si, že kdysi na kamionu jezdili po Evropě vždy dva šoféři, to mělo smysl, jeden spal, druhý jel, nebo hlídal, teď se šetří. Člověk přijede někam na parkoviště a do pěti minut spí, jak je unaven,“ vysvětluje současnou situaci v kamionové dopravě šofér.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.