Tragický incident na Plzeňsku: Majitel domu zastřelil zloděje | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Tragický incident na Plzeňsku: Majitel domu zastřelil zloděje

﷯T﷯ělo zloděje leželo venku pod plachtou.
﷯T﷯ělo zloděje leželo venku pod plachtou. (Foto Aha! – Romana Vébrová)

Do rodinného domku na Plzeňsku nad ránem vlezl dovnitř cizí muž (†37). Doma byl majitel (55), který vystřelil a vetřelce smrtelně zranil.

Postřelený muž vyběhl na zahradu, kde upadl. Otřesený střelec se jej před příjezdem sanitky pokoušel oživit. Rána do hrudi, byla ale smrtelná. „Do jednoho z objektů vnikl muž, proti kterému byla následně ze strany majitele použita legálně držená střelná zbraň,“ uvedla policejní mluvčí Pavla Burešová.

Už vraždil

Mrtvý byl zřejmě zkušený kriminálník. Podle serveru Novinky.cz jej jako dvacetiletého odsoudili za vraždu důchodce na 16,5 roku. Starý pán mladému muži poskytl přístřeší, osudnou se mu ale stala obálka s penězi. Když usnul, nevděčník mu ji chtěl sebrat z kapsy, jenže důchodce se probudil. Skončil ubodaný s igelitovým pytlíkem na hlavě a drátem kolem krku. Čtyři stovky mladý vrah utratil za drogy.

Slušná rodina

V domku, kde se incident odehrál, žije střelec se svou ženou. Oběma tragédie velmi otřásla. Podle místních jde o slušné sousedy. „Bezproblémová rodina. Jsem zděšený, co se tam mohlo stát,“ řekl starosta obce Bohuslav Ebermann.

Vyšetřování nutnou obranu

Kriminalisté se případem zatím zabývají pro podezření z těžkého ublížení na zdraví s následkem smrti. „Prověřujeme tedy, zda došlo ke spáchání trestného činu a rovněž posuzujeme okolnosti a podmínky nutné obrany,“ uvedla Burešová. Jednání zastřeleného pak prošetřují jako porušování domovní svobody.

Střílel i Kňažko

Před čtyřmi lety postřelil zloděje v bratislavské vile i slovenský herec a politik Milan Kňažko (75). Tehdy se k němu vloupal Čech Pavel Novotný a ukradl peníze a cennosti za čtvrt milionu korun. Kňažko ho postřelil, zraněného na zahradě dopadli policisté. Soud Novotného poslal na více než pět let za mříže.



Přečtěte si
hillaarkaa
26. 3. 2021 • 06:37

To nevidím dobře...To leda tak něco vyšmelit a mega rozčachrovat bude podpořeno,jak bývá zvykem.Lůza půjde do tepláků....

doktormediciny
25. 3. 2021 • 09:57

To co slysim v televizi mne silne konstartnuje...Tomu stralci snad hrozi 5 let kruminalu, ne li vice...V osamelem domku by se asi bal kazdy, vyzbrojeni revolverem povazuji za rozumne...

mbmb
25. 3. 2021 • 09:28

zlodej musi pocitat ze bude mrtvy,tady majetek a soukromi neni jasne dano a tudiz obycej ze sociku velmi ohrozuje slusne lidi

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.